Mi a baj a neon lakkokkal?

Mivel jelenleg lakk-stop van, megérdeklődtem melyik lakkot látnátok szívesen a már meglévő, de még nem használt darabok közül és mondjuk, hogy az Orly nyert. A helyzet az, hogy felkenés után telt be a neon pohár, ezért most nem csak róla, hanem az elmúlt néhány hét próbálkozásairól lesz szó.

IMG_6313

Models Own, Moyra, Flormar és persze az Orly jön most szépen sorban.

IMG_6314

A Models Own Polish for Tans nyári kollekciójának egyik legharsányabb árnyalata a Flip Flop névre hallgat.

IMG_6316

Az ecset nagyon keskeny amit én nem kimondottan szeretek, főleg ha mattra száradó lakkokkal kell trükközni. Finoman fogalmazok, ki nem állhatom ezt a lakkot. Olyan sokszor próbáltam meg egyenletes felkenni, hogy már ránézni is fáj, de nem ez a legnagyobb baj. Úgy tesz mintha már megszáradt volna, majd egy óra múlva egyben lejön az egész, de mondok jobbat, előfordult, hogy másfél órát adtam neki hiába. A végeredmény matt, de olyan gumisan ami szintén nem az igazi, a fedőlakk pedig csak ront rajta, legalábbis nekem nem tetszik, arról nem is beszélve, hogy mindent megfog olyannyira, hogy a bőrömről napokig nem tudtam eltávolítani. A honlapon találtok képet arról hogyan is kellene kinéznie, az ára pedig 1790Ft, mondanom sem kell mennyire fáj leírni.

IMG_6321

Az Ice Neon tavaszi kollekció volt, a Pink Punch pedig szerelem első látásra.

IMG_6319

Az ecset szintén nagyon vékony, de lévén hogy egy kevésbé macerás és híg lakkról beszélünk, még éppen belefér. Vele sem volt egyszerű dolgom, a tökéletes fedéshez három, majdnem négy réteg kell, amit egyrészt kikérek magamnak, másrészt mire elérem a tökéletes fedést már túl sok lakk van fent és nagyon nem fest jól. Nehéz eltalálni a mennyiséget is, vagy elfolyik, vagy túl kevés de hogy nem szárad meg az biztos. Az ára szintén 1790Ft és igen, ez is fájt.

IMG_6323

Egy régi Moyra lakk (No.65) ami egészen mostanáig a fiók mélyén lapult, most hogy próbálgatom a márka termékeit, ideje volt előszedni no meg nyár van vagy mi.

IMG_6386

Az ecset közel ugyanolyan, de ebben az esetben sem volt nagyobb gond vele. A lakk a hígnál is hígabb, olyannyira, hogy ha nagyobb adag kerül a körmömre akkor bizony folyik mindenfelé. Pigmentáltságról annyit, hogy négy réteg kellett, ami után szintén órákat várhattam a száradásra. Szerencsére ez az egyik legolcsóbb lakkom (450Ft körül mozog), így nem is fáj annyira.

IMG_6325

Szintén nem mai darab a Flormar 422 rikító pink árnyalata.

IMG_6384

Amellett hogy az ecsetből kiálltak a szálak, a probléma ugyanaz. Gyorsabban szárad mint a többi, de a pigmentáltsága szintén gyenge, habár nála elég a három réteg is. Talán ő a legjobb az összes közül, ahhoz képest egészen gyakran használtam.

IMG_6281

A Tropical Pop konkrétan kiakasztotta a gépemet annyira vakító. Nehéz a színét tökéletesen visszaadni, de nagyjából stimmel.

IMG_6292

A kivitelezés tényleg isteni, a kupak imádni való, az állaga közepesen híg, de nagyon oda kell figyelni arra, hogy lehúzzuk a felesleget, mert nagy mennyiségben lehetetlen a küldetés. Leginkább a Flip Flop-hoz tudnám hasonlítani, a végeredmény nagyon hasonló. Szenvedősen sikerül nagyjából egyenletesen felkenni, ami száradás után már kevésbé látszik. Ő is úgy tesz mintha megszáradt volna, de a fotózás után még mindig nagyon sérülékeny volt ezért le is kellett mosnom. A fedőlakk elveszi a lényeget, de nem vagyok hajlandó feladni, mert ez a lakk tényleg üt, a színe fantasztikus és nagyon nekem való. Az ára 2079Ft volt, újabb görcs a gyomromban.

IMG_6329

Összességében tehát fogalmam sincs, hogy velem van-e a baj, de egyszerűen nem megy nekem ez a neon köröm dolog. Természetesen a homoklakkok kivételek, mind a Lovely mind a Moyra nagyon jó kis kollekciókkal rukkolt elő, velük nem is volt semmi gondom.

Ezúttal azt kérem, mondjatok valami biztatót!

 • Audrey80

  Tanulság: ha neon, akkor csak homok legyen :) Ott nincsen csík, se 3 réteg és kiveri az ember szemét a vakító szín. Lehet, később, ha elkezdenek besűrűsödni, jobb lesz a helyzet, de kedvet azt nem csináltál hozzájuk, Models Own lakkot tuti nem veszek :)

  • Odil

   Igen, ez ennyi :) Hááát ezután a két Models Own után egy darabig eszemben sincs másikat venni..

 • Dóri

  Mi lenne, ha fehér lakkra kennéd őket? Úgy lehet,hogy 1-2 réteg elég lenne, és hátha jobban megszáradna. Én is csak így tudom hordani a neon lakkjaimat. :) Egy próbát megér, mert egyébként olyan szépek ezek a színek!

 • Sutir

  Szia, fehér lakk fölött nem próbáltad? Az én neonjaim úgy egész szépen muzsikálnak és nem kell 4 réteg. És az orly színe csodás :)

 • Lolli

  A models own-nel kapcsolatban azt olvastam már kétszer is, magyar illetve külföldi blogon, hogy először kell egy vékony, majd egy vastag réteg. Szemfülesek meg alá alapozták fehér lakkal.
  Próbáld meg hátha…

  • Odil

   Lányok, mondom ezt most mindegyikőtöknek :) A Flip Flop esetében nem az a baj, hogy nem fed, két réteg elég lenne, de egyszerűen nem szárad meg, fehér lakkal sem, ráadásul a második vastagabb réteggel az a baj, hogy kiül oldalra és úgy egyáltalán nem megy egyenletesre. A többi is volt fehér lakkon, valóban kevesebb réteg kell, de nem sokkal jobb a helyzet. Az Orly szintén azért problémás, mert nehéz egyenletesen és nagyon lassan szárad, az eredetileg mattos finish pedig oda a gyorsan száradó fedővel. Az igazság az, hogy már nincs kedvem próbálkozni velük, legalábbis egy darabig biztosan nem. No meg lássuk be egy 2000Ft körüli lakktól kicsit azért többet várnék, mert a Moyra és Flormar még oké, de a többi?!

 • katacita

  Hú, ezeket jól kifogtad! Egy ugyanilyen Moyrám nekem is van, tényleg 100 réteg kell belőle, úgyhogy már világos, jól fedő lakkra kenem, ha kenem, mert egyébként szuper tartós - mint a Moyrák általában - meg én szeretem az állagát is. A Models Own-os jelenséget, hogy hamar megköt, de még 1,5 órával később is maszatolódik, az Astor gyümölcsillatú lakkjánál tapasztaltam, szerencsére pár100 forintért vettem egy akcióban, azóta viszont a kukában landolt, iszonyat ocsmány volt a végeredmény, még akkor is, ha netán nem kenődött el, az ilyen csak felbosszantja az ember lányát. Főleg a Models Own ára mellett...

  • Odil

   Tényleg csak úgy működik, de még akkor is kell belőle néhány réteg :/ Igen, ez a lényeg! Ebben az árban azért ez enyhén kiábrándító, elmondani sem tudom mennyit szívtam velük és a végére már komolyan mérges voltam.

 • silver

  Örülök, hogy írtál erről, egész eddig azt hittem, csak én vagyok béna. Bár igaz, nekem csak egyetlenegy neon lakkom van, és azt is csak egyetlenegyszer használtam, hasonló okokból, mint amit Te írtál. Egy mini kiszerelésű Adennel jártam így, borzasztó olcsó volt, szóval nem fáj érte a szívem, de azért az kritikán aluli, hogy híg volt, alig fedett (4 vékony rétegre volt szükségem), a sok réteg miatt pedig ugye baromi lassan is száradt (bár tényleg vékony rétegeket kentem fel, de így is), aztán olyan furcsa félmatt-gumis finise volt, és az első "igénybevételnél" (fürödtem) úgy ahogy volt, egészben feljött és leázott. A fehér lakkal alapozás jó ötletnek tűnik, viszont most komolyan, aki lakkozott már életében fehér lakkal, az pontosan tudja, hogy az hogy tud folyni, csíkozni, egy szenvedés az egész...

  • Odil

   Jajj de jó (persze nem az) én is azt hittem, hogy vagy kivételesen rossz lakkokat választottam, vagy én vagyok ennyire béna. A képeken olyan jól néznek ki :( A fehérrel tényleg szenvedés tud lenni, ráadásul a Flip Flop konkrétan feloldotta és ugyanúgy nem száradt meg, csak megköt a teteje vagy nem is tudom hogyan mondjam. Mérges vagyok.

 • mdollas nails

  a neon lakkok alá kell azaz KELL fehér alaplakk. erre kell 2 réteget kenni.... amúgy én szeretem a neon lakkokat,nagyon bejönnek nyáron :)

 • suzie

  Én akkor még nem próbáltad az új, limitált Essie neon lakkokat. Szegény férjem hármat vett Berlinben nekem, mert fantasztikus a színük, én meg zokogtam. Merthogy folyósak, az ecset széles, lekerekített, de csálén; 4-5 (!!) réteg kell a fedéshez, mindez két réteg fehérre; sosem száradnak meg, a seche vite meg úgy visszahúzza őket,hogy fél mm fehér Esküszöm, vastagabb manit csináltam, mint amikor Kitti lányom újszülött volt, nekem meg karmoláselkerülési célból porcelán műkörmeim voltak.

  • Odil

   Jajj ne, komolyan? Szörnyen rosszul hangzik. Mondjuk nekem még nem volt jó Essie lakkom, mind olyan fura volt és el is ment tőlük a kedvem, ahogy most a Models Own lakkoktól is.

 • Rajtam egy 150 Ft-os Aden neon narancsos lakk van. Kicsit matt a finishe, ami nekem szubjektíven nem tetszik, így fényes fedőlakkal használom, és imádom! Ne törjön le a csalódás, veszek majd neked egy ilyet, mint az enyém. :) Tartóssága átlagos, száradása meg gyors, és két rétegben nem csíkos már. :) Vagány rajtad a neon nagyon!!!

  • Odil

   Van most akció a neon lakkokra, megnézem milyen a felhozatal. Sosem volt még Aden cuccom, vagyis kislány koromban a tust szerettem de ennyi. Egyelőre maradnak a homok neonok, azokkal semmi gond nincs és az a zöld Moyra :o oda meg vissza vagyok érte :D

 • Ha

  Szerintem, az Orly lakkokkal úgy általában nem stimmel valami. Szerencsére én csak egy minit vettem valamilyen halvány rózsaszín árnyalatban. Soha nem tapasztaltam még más lakknál ilyet, de ha megszáradt és víz éri, gyakorlatilag egyben le lehet húzni. Egy zuhanyzástól felpöndörödött a széle és már jött is le. A te lakkod színe nagyon klassz, kár hogy nem működik rendesen.

  • Odil

   Én megmondom őszintén nem tudom, ez volt az első. Jobb a helyzet mint a Models Own lakkokkal, de ez a megkövül és mégis sérül 1-2 óra múlva is nagyon fura :( Sajnálom, hogy Neked sincs jobb tapasztalatod..

 • Luca

  Ezeket aztán tényleg kifogtad :D Én általában kerülöm a neon lakkokat, mert szerintem hülyén néz ki az én kezemen, de azért az a Flormar meg tudja mozgatni a fantáziámat :D Meg az Orly-nak is nagyon szép színe van :)

 • Nati

  Legalább ezekért nem fáj már a szívem... Viszont a Moyra Vivid Sand kollekció szerintem szuper, neon is, homok is, minden ami kell :D kipróbáltad már a zöldet? :)

  • Odil

   Naná! Nem láttad? Kellene nekem is olyan insta válogatást csinálnom... ITT a kép :) Most vettem egy kevésbé feltűnőt is, alig várom hogy felkenjem :D

   • Nati

    Nem! De most már...! Eszméletlen jóóóó :D éljen a homok-neon! ;)

    • Odil

     Azt már alig merem mondani, hogy otthagytam a Toszkán ablakpárkányon becsomagolva. Nyilván újraveszem, de akkor is... :( Ez a lakk nagyon menő, az biztos! :)

     • Nati

      Jajjj :D nyaraláskor előfordulnak ilyen bosszantó dolgok... Tiszta mázli, h nem egy drága cucc! Csak hogy megnyugtassalak: kolléganőm Egyiptomban nyaralt a családdal, pont akkorra esett a szülinapja is, ezért a tesója ott kint meg is lepte egy Gucci napszemüveggel. Ez volt délelőtt. Délután elmentek motorcsónakozni, ahol a szél le is vitte a fejéről, bele a tengerbe. Mondanom sem kell, h nem kapott másikat :D

     • Odil

      Jajj aucs ez még nekem is fáj :o Egyébként egészen pontosan 4 Moyra lakkot hagytam ott, de a Gucci jóval rosszabb, bár nem vigasztal :D

 • Azrail

  Nem tudom olvasod e a kommentem kedves Odil, de most van időm blogokat visszaolvasni. A MO egy rakás guano. A pasztell lakkjuk is ilyen mint a Tiéd, kívánságlistás volt, és most azt se tudom mit kezdjek vele, ahhoz drága volt hogy kuka legyen, mást meg nem kínzok. Amiért írtam, hogy a China Glaze neon lakkját próbáld ki, van róla poszt a blogomon, mondjuk nem teszt, de én ajánlom. Mattra szárad -nekem sajnos- elég gyorsan 2-3 rétegben fed, nem használtam alá fehéret.: )

  • Odil

   Azrail drága, persze hogy olvasom! Én sem tudom mi legyen velük, talán díszítéshez jók lesznek, de egyelőre rá sem tudok nézni egyikre sem. Megnézem a China Glaze lakkot, hátha! Köszönöm a tippet :)

 • Ivett

  Drága Ha!

  Megnyugodtam hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával hogy egy zuhanyzástól konkrétan egészében le lehet húzni a lakkot. Csak én a maybelline color rama egy sötétebb rózsaszín árnyalatával voltam így. Oké, akciósan vettem de ahhoz képest hogy nem olyan olcsó 1000*-szer jobb egy Moyra. Tehát a maybelline-t semmiképp nem ajánlom, senkinek sem!
  Drága Odil! Imádom a blogodat, istennő vagy!:) XO Ivett

  • Odil

   A Moyra az én szememben is egyre csak nő! Maybelline lakkot régen próbáltam, az utolsó az a leather vagy mi volt pirosban, de annyira rossz volt, hogy majdnem kifutottam a világból :o Jajj Ivett, tündér vagy, köszönöm! :*

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .