Úton a tudatosabb kéz- és körömápolás felé

Talán már Nektek is feltűnt, hogy jó ideje nincsenek körmös posztok. Ennek nagyon egyszerű és kicsit szégyenletes oka van, minél jobban figyelek a megfelelő arcápolásra, annál inkább elhanyagolom a pedikűr-manikűr kérdést. Olyannyira, hogy hónapok óta nem lakkozom a körmeimet, de ami ennél is rosszabb, egyáltalán nem foglalkozom a megfelelő ápolással.

Az elsődleges probléma az, hogy van ugye ez az ekcéma dolog a kezemmel, ami bár főleg hidegben jön elő, a körömágyam időjárástól függetlenül, rettenetesen száraz. Mire mit teszek én? Piszkálom. Kapargatom, vagdosom de főleg egyáltalán nem foglalkozom vele, csak annyira, hogy a kezeimet kenem állandóan, így a körömágyhoz is jut némi maradék krém, ami átmenetileg vagy segít, vagy nem.

Van, hogy 10 ujjamból 4-5 sebes, vérzik vagy begyullad, a körmeimet rendre túlreszelem, de többnyire mindegyik be van törve legalább a körmöm feléig. Mivel nem szeretném állandóan dugdosni, idejét látom jobban odafigyelni a témára és legalább valami minimális rutint beiktatni, hogy szinten tartsak egy elfogadható állapotot. 

Valószínűleg a SpaRitual név nem ismeretlen már a számotokra, régi motorosnak számít, csak a legmagasabb színvonalat képviselő spa központok és szépségszalonok dolgoznak vele, ami az én háklis ízlésemnek fontos, ráadásul érzésem szerint a filozófiánk is közel áll egymáshoz.

A SpaRitual egyik fő jellemzője a környezettudatosság. Kéz-, láb- és testápolási készítmények, amelyek garantáltan vegán elvek alapján készülnek, valamint teljes mértékben mentesek bárminemű parabén-tartalmú tartósítószertől, emellett nem található bennük DBP, toluol, formaldehid, és formaldehid-gyanta sem. Az alapanyagok fenntartható forrásokból származnak, nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, és természetesen nem tesztelték őket állatokon sem.

Engem első körben nem a körömlakkok, sokkal inkább a bőrápolási termékek érdekeltek, és mivel az otthonom mellett van a SpaRitual Magyarországi Referencia Szalon, egyértelmű volt, hogy személyesen kérdezgetem a szakembert (Klári) arról, vajon mit rontok el, illetve hogyan tudnám egy elfogadható szintre hozni a körmeim és a körömágy állapotát. 

Azalatt a néhány óra alatt maximális odafigyelésben és kényeztetésben volt részem, az egyetlen zavaró tényező én magam voltam, mert rövid idő után már komolyan cikinek éreztem, hogy bármiről beszéltünk, “rossz választ” adtam.

 • polírozni szoktam a köröm felületét, de nem a gyengéd bufferrel, hanem azzal a jó erőssel, ami géles manikűr előtti felkészítéshez való, nyilván nem kéne
 • a köröm felülete nem egy helyen hullámos, minek oka könnyen lehet az állandó piszkálás is
 • kisollóval kapargatni a körmön lévő bőrt nem tanácsos, mert egy idő után már magát a köröm felületét kapargatom le, amitől szintén lehet hullámos a felülete, de mindenképpen sérül

És még sorolhatnám mennyi mindent csinálok rosszul, ami tudom hogy szörnyen amatőr, de mit csináljunk, ez volt. Elmeséltem milyen eszközöket használtam eddig kéz és lábápolásra, azt is hogy hogyan, majd rátértünk arra milyen rossz szokásokat kellene elhagynom. Egymást követték a rituálék, melyek során meg is találtam a “wow faktoros” kedvenc termékeimet, amiket apránként be fogok szerezni itthoni használatra is.

Balról jobbra: Barázdakitöltő alaplakk a hullámos felület miatt, homokradír (fehér homok, vulkanikus fekete homok és argánolaj keveréke) mert soha nem találkoztam még ilyen különlegessel, körömbőr- és folteltávolító ami mindent leszed, még azt is ami nem látszik hogy ott van, végül pedig a gyorsszárító cseppek, mert türelmetlen vagyok és minden hiába, a Seche Vite nem vált be.  

A number one pedig a Cuti-Cocktail köröm- és körömbőrápoló olaj, mégpedig azért, mert a nap 70%-ban hidratáltnak és ápoltnak látszik tőle a bőröm, ami azért furcsa, mert rengeteg kézkrémet fogyasztok el, mégis félóránként újra látom a száraz bőrdarabkákat lobogni a szélben. A 10 napos kúra közepén vagyok, közben igyekszem nem vagdosni és piszkálni, ami nehéz, de remélhetőleg nem lehetetlen.

Végezetül ha nem baj, bemásolom Nektek a lépéseket, hogy el tudjátok képzelni mi minden történt és mennyi terméket próbáltam ki egy füst alatt. Időbe fog telni mire kitapasztalom őket, de az biztos, hogy egészen különleges textúrák és illatok keveredtek, amik valóban spa élménnyé varázsolták az egyébként kicsit kínos beszélgetést.

ELŐKÉSZÍTŐ RITUÁLÉ

 1. Permetezz mindkét tenyérbe, valamint a karokra Visionary® Cleanser Fertőtlenítőt , fordíts lefelé a tenyereket és fújd be a kézfejet és karokat.
 2. Távolítsd el a körömlakkot Fluent® Extra Strength Kondícionáló Körömlakklemosó segítségével.
 3. Végezz Köröm Analízist; állapítsd meg, hogy szükséges-e Farewell® Fungus Kezelés alkalmazása.
 4. Vágd le, reszeld meg és formázd a körmöket.

KÖRÖMBŐRÁPOLÓ RITUÁLÉ

 1. Tegyél 1 ek. Infinitely Loving Fürdősót egy áztatótálnyi meleg vízbe.
 2. Vigyél fel Cuti-Quench® Kondícionáló Körömbörápoló Krémet a körömágyakra.
 3. Áztasd a kezeket 1-2 percig (maximum 2 percig).
 4. Végezz könnyed masszázst a karokon.
 5. Vedd ki kezeket az áztatóból, töröld szárazra egy törölközővel.
 6. Vigyél fel Cuti-Clean® Bőroldót a körömbőrre/körmökre és gyengéden nyomkodd végig a körömbőrt.
 7. Távolítsd el a bőroldó nyomát lemosókendő segítségével körkörös mozdulatokkal a körömágy részén.
 8. Csípd le az esetlegesen ottmaradt elhalt bőrszövetet.
 9. Szükség esetén gyengéden polírozd a körmöket.
 10. Keféld végig a körmöket tiszta vízzel és körömkefével, majd szárítsd meg alaposan törölközővel.
 11. Helyezz 1 csepp Cuti-Cocktail® Köröm- és Körömbőrápoló Olajat minden egyes körömágyra és masszírozd bele.

ÖREGEDÉS LASSÍTÓ RITUÁLÉ: ÉRINTÉS

 1. Vigyél fel 1 fújás Handprint® Kézszérumot a kézfejekre.
 2. Masszírozz 1/2 fújás (1/8 ek.) Infinitely Loving Testápolót és 1 fújás (1/8 ek.) Infinitely Loving Testápoló Olajat a karokba 2 percen keresztül megfelelő intenzitású masszázs technikával.
 3. Vigyél fel egy-egy borsónyi Handprint Hidratáló Kézkrémet mindkét kézre, ezzel kiegészítve az öregedéslassítás hatásait.
 4. Ismételd meg a másik kézen.

MEGJELENÉS RITUÁLÉ

 1. Készítsd elő mindegyik körmöt:
 • Keféld tisztára a körmöket nedves körömkefével.
 • Száraz törölközővel itass fel minden maradék olajat a körmökről.
 • Töröld végig a teljes körömfelületet Fluent® Extra Strength Kondícionáló Körömlakklemosóval, és alaposan tisztíts meg minden egyes körmöt
 • Töröld át a körömbőr közeli területet narancsfa pálcával, vattával és Fluent Extra Strength Kondícionáló Körömlakklemosóval, győződj meg róla a körömvégek alól is eltávolítottad a szennyeződéseket.
 1. Vigyél fel 1 réteg TrueBond® Primert.
 2. Vigyél fel 1 réteg TrueBond Alaplakkot.
 3. Vigyél fel 2 vékony réteg SpaRitual® Körömlakkot.
 4. Vigyél fel 1 vékony réteg TrueBond® Fedőlakkot, hagyd egy percig száradni.
 5. Vigyél fel 1 csepp Andalé® Gyorsszárító és Extra Fényt Adó Cseppet a köröm közepére, ezzel gyorsítva a száradást.

Már végigolvasni is komoly munka, nemde? Az eredmény mérföldekkel szebb, egészségesebb és főleg tisztább köröm és körömágy, alig várom a következőt, nem csak a masszázs miatt! 

A lábápolás is előtérbe került, itt a szandálos időszak, szóval nagy valószínűséggel kénytelen leszek a számomra harmadik legkínosabb találkozót is leszervezni. Az első a nőgyógyász, a második pedig a kozmetikus. Igen, ez akár furcsa is lehetne, de nekem a manikűr-pedikűr pont olyan bizalmi kérdés, legalább olyan csupasznak érzem magam.

Nézzétek el nekem, hogy túl lelkes vagyok, de ha már a szalonnál tartunk, akkor el kell meséljem két mondatban, hogy alapvetően szuper koncepcióba csöppentem, ugyanis a SpaRitual mellett ott van a Natura Bissé is, ami a világ egyik vezető spanyol bőrápolási márkája.

Talán magazinokban már olvastatok róla, arról híres, hogy a spa élményt ötvözi az orvosi esztétikai technikák hatékonyságával, általában sztárok szépségtitkai kapcsán említik. Vörös szőnyeges buli előtt beugrasz, majd ragyogó és élettel teli bőrrel távozol. Néhány mintát én is kipróbáltam, de mivel megpukkadok a kíváncsiságtól, a héten befekszem egy teljes arckezelésre is és remélem a legjobbakat.

 

Ha érdekelnek a részletek, akkor szívesen megírom milyen volt!

 • Sziszli

  Igen, nagyon érdekel minden részlet, írd meg lécci!! Pl.: milyen krémeket használnak, hogyan radíroznak (enzimes/fizikai), mivel mossák le a kencéket (szivacs/kendő/bármi), hogyan és mit csinálnak lépésenként, stb. És minden mást is!

  • Odil

   Már dolgozom rajta, csak akkora élmény volt, hogy fel kell dolgozzam! :) Mindent le fogok írni részletesen!

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .