Mennyit számít a smink?

Nem olyan régen meglátogatott egy jó barátom, aki pár perc után megjegyezte, hogy “ahhoz képest” milyen kisimult vagyok. Utóbbi időben egyébként ez a leggyakoribb visszajelzés, ugyanis még mindig kissé husi vagyok vagy olyasmi, ezért a “de jól nézel ki”-t felváltotta a “milyen kisimult vagy”. Olyan ez, mint amikor a ronda helyett inkább azt mondják érdekes, de ez most mindegy. A történet lényege az, hogy rajtatok olvasókon és bloggereken kívül senki nincs a környezetemben akit érdekelne a smink vagy úgy egyáltalán a szépségápolás. Nagyon furcsa, de így igaz. Szinte minden lány ismerősöm/barátom “természetes” típus, azaz semmi alapozó vagy más egyéb, pirosítót többnyire még csak nem is láttak, de őszintén szólva nem is érdekli őket. Van ismerősöm, aki feldob egy szempillaspirált és/vagy szemhéjpúdert de fogalma sincs milyet, ez volt a polcon. Ugyanez a helyzet az ápolással, jó a szappan és bármilyen krém ami útba esik a drogériában. Így aztán nem kicsit lógok ki amikor azt mondom, a jelenlegi szemkörnyékápolóm csodákra képes!
Nem tagadom, sűrűn érzem, hogy furcsán néznek rám, nem értik miért nem lépek ki minimális smink nélkül az utcára és egyáltalán mi a fenének pepecselek de főleg költök ilyenekre. A válaszom nagyon egyszerű. Nagyjából 15 éve kezdtem sminkelni, minek oka egész egyszerűen a tini kori problémás bőr, na meg a vörös szempilla és szemöldök, ami konkrétan láthatatlan volt. Ha valakinek volt hasonlóan hosszú és fájdalmas pattanásos időszaka, akkor az tudja miről beszélek, lelkileg igen megterhelő tud lenni. Létezik az a baba bőr, a majdnem tökéletes, amit nem kell egységesíteni, eltakarni, feljavítani. Nos az enyém nem ilyen.
 photo vege_zpse984256c.jpg
Most nagyon bátor vagyok és szemléltetem is a lényeget. Egyenetlen bőrfelszín, tág pórusok, szeplők és szem alatti karikák. Tény, hogy amióta kialakult a megfelelő arcápolási rutinom, azóta nagyon sokat javult az összkép. A természetes fényt azért fontos megemlítenem, mert ahogyan gyakran látjuk is youtube guruk fotóin/videóin, hibátlannak tűnhet a bőr, pedig csak megfelelő világításról van szó. Órákig tudnék csak a világítástechnikáról beszélni, de nem most fogok.
Nem használtam semmi extrát vagy elérhetetlent. Hidratáltam az arcom, a problémás részekre feltettem egy keveset a Paese matt bázisából (ami simán kihagyható), erre jött a CC kérm, kis korrektor a szem alá, majd púder a fél T zónára. Oh és persze a Flormar pirosító, amit nem tudok megunni.
 Két féle Color Tattoo ami nem igényel különösebb tudást vagy eszközt, egyszerűen összedolgozható és egész nap tart. Egy kis optikai tuning az alsó vízvonalon, szemhéjpúderrel megerősített szemöldök és persze az elmaradhatatlan spirál. Végül a számra egy színezett hidratáló került és kész is van a feljavított én.
Nem a legelőnyösebb smink, de most nem is ez volt a lényeg, valami gyorsat és könnyűt szerettem volna, ezzel demonstrálva, hogy igenis számít a smink és egyáltalán nem ördöngösség, nagyjából 10 perc alatt megvolt.
Ennek kapcsán hamarosan elkészítem a no makeup makeup posztot is, hogy még érzékelhetőbb legyen mire is jó egy szempillaspirál vagy korrigált szemöldök. Semmi baj nincs azzal, ha valaki csak negyedét használja vagy annyit sem, ha nem érzi szükségét, akkor jól van az úgy. Abból viszont nem engedek, hogy a bőrápolás igenis fontos, mert nem ma vagy holnap fogod látni, hogy elhanyagoltad, hanem 5-10-15 év múlva amikor már mindegy lesz. Nekem kell a smink, hogy magabiztosabb legyek és kifejezzem magam, nélküle meztelen lennék.
Ki mit gondol erről?
 
 
Ps: Sem a fényviszonyokon, sem a képen nem változtattam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 • Mdollas Nails

  én nagyon lightosan sminkelem magam,viszont egy lehelletnyi mindig kell.
  enélkül és is meztelennek érzem magam:)

 • Kisó

  Pontosan így vagyok vele, mint te, még boltba sem megyek minimális smink nélkül -vörös haj itt is- (bár már 3-5 perc alatt is nézhetőre tudom magam sminkelni), annyi, hogy alapozózok, mivel még mindig pattanásos vagyok, bár egyre szebb a bőröm (kiderült, hogy ételallergia a ludas), pont keresem a megfelelő keveset takar-könnyű kezelni-tényleg mattít terméket alapozó helyett.

 • Emese Darai

  Teljesen egyet értek veled. Én is megcsináltam már ezt a smink nélkül/sminkkel dolgot a blogon, bevállaltam. Szerencsére nekem nincs sok gondom a bőrömmel, de később még lehet. Ezért már most rendesen és rendszeresen ápolom, radírozom, hidratálom stb.
  Én se lépek ki a házból legalább egy minimál smink nélkül, de nem is a környezetem miatt, hanem saját magam miatt teszem. Így érzem jól magam.

 • Az én barátnőim többsége sem sminkel, sőt még a körömlakkokért sincsenek úgy oda, így megértem a helyzeted. Az elmúlt 2 hétben például megkaptam egyiküktől, hogy mennyivel jobban nézek ki, amióta sminkelek, míg egy kolléganőm meg közölte velem, hogy szerinte rengeteg sminket használok feleslegesen. Nyilván ebben a témában is mindenkinek más az ízlése, de engem speciel csak az érdekel, hogy én megtegyem a tőlem telhetőt azért, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Legyen az 10 perc vagy fél óra reggelente. De a Flormar pirosító nálam sem tud kimenni a divatból. :D

 • Petra R.

  Nagyon tetszett a poszt, és szép lett a (fél)smink is. Teljesen egyetértek, smink nélkül csupasznak érzem magam, és tényleg nem kell pár terméknél és pár percnél több, hogy sokkal jobban nézzünk ki. Az én ismerőseim/barátnőim sem sminkelik magukat, de például az egész városra (Szolnok) is igaz, tiszta felüdülés mikor Pesten járok, és látom, hogy a nők igényesen kisminkelik magukat (ez igenis már igényesség kérdés), vagy éppen simán felkennek egy hupilila rúzst az utcára is.

 • Petra R.

  Lemaradt, de még azt akartam írni, hogy a nyáron kb 2 hétig nem sminkeltem magam (csak korrektor, és szemöldök igazítás), a szemem miatt, és sorra kaptam a megjegyezéseket, hogy mi a baj, meg hogy olyan sápadt vagyok...aztán rájöttek, hogy csak a smink hiányzik. :D

 • Odil

  Nem is kell a maxi smink, de igen, ez ennyi :)

 • Odil

  Nekem is ételallergia volt, pontosabban a laktóz de nagyon későn derült ki :/ A tini korom pedig kész horror volt, apámtól örökölhettem a hegesedésre való hajlamot, neki is nagyon hasonló a bőre. Nekem mostanában már elég egy CC vagy enyhe fedésű alapozó, de az utóbbi időben szinte semmit nem fedő BB krémeket teszteltem, mellé egy kis korrektor és teljesen vállalható volt. Átgondolom mit próbáltam és javasolnék is aztán megírom, hátha!

 • Odil

  Reméljük, hogy nem lesz :) A nap, a szoli, a szmog és sorolhatnám miatt szegény védtelen bőr bizony el fog fáradni, de hiába mondom én nekik. Igen, én is így érzem jól magam, ezért ha minimális is de van rajtam.

 • Odil

  Edina, jól nézel ki és nagyon jól áll a smink! Mást nem szabad meghallani :D Egyébként nekem is mondták már hogy rengeteg felesleges sminket használok, de ezt általában csak addig mondják, amíg ki nem próbálták és nem látták a különbséget. Ez a kulcsa a dolognak, TE érzed jobban magad tőle és ez a lényeg. Tudatlanul/tapasztalatlanul pedig bárki bármit mondhat. Oh IGEN a Flormar pirosító, isteni!

 • Odil

  Komolyan? Így még nem is gondoltam át, hogy városra is jellemző lenne. Előtte Szarajevóban éltem és minden ország és város közül az vitte a pálmát, a lányok úgy sminkelnek, olyan gyönyörűen és hozzáértően, hogy tátva maradt a szám.

  Ilyen már velem is volt, annyira utálom amikor azt mondják, hogy sápadt vagyok :D

 • Kisó

  Nekem a finomliszt, ami érdekes, mert lisztérzékeny meg nem vagyok. Ezt vettem meg tavasszal egye fene alapon: http://kremmania.hu/kremek/alterra-6-in-1-beauty-balm de sajnos nekem túl olajos hozzá a bőröm, örültem neki mert olcsó is volt, meg húz a szívem a natúrkozmetikumok felé. A CC-n gondolkozom már egy ideje, csak nem tudom, mennyire kezeli az olajosodást.

 • Odil

  Hamarosan elkészül a nagy BB krém teszt második része is, de gondolkozom! A CC hajlamos fényesedni, ezért én átlátszó púderrel mindig átmegyek rajta. A Helia-D CC kréme eddig nagyon jónak tűnik (szépek az összetevők is), de nem annyira matt mint a BB kréme, viszont már gondolkoztam a kettő összekeverésén.

  Nekem is volt ilyen lisztérzékenységi teszt, de elvileg negatív, bár nem foglalkoztak velem túl sokat és alaposan :/

 • Csillu

  Én csak egyet kérdeznék: ez milyen spirál? Durván jó pilláid lettek tőle :) <3

  Egyébként én is az utóbbi pár hónapban-évben jutottam el odáig, hogy ha csak a szomszéd boltba szaladok is le, akkor is dobok fel egy minimál sminket (bb, szemöldök, spirál, púder, számra vmi), mert így érzem magamat magamnak :)

 • Odil

  Az új Bourjois tekerős (http://kremesenszepazelet.blogspot.hu/2013/10/bourjois-twist-up-volume-szempillaspiral.html) tényleg durván nagy pillákat csinál, jelenleg kb 10 különbözőt próbálgatok de ez mindent visz :D

  Akkor érted miről beszélek, a boltba is jobb lemenni felemelt fejjel :)

 • Csillu

  Jaja, a legnagyobb dicséret az amúgy, amikor az 5 és fél éves fiam megjegyzi hogy "nagyon szép vagy anya!" :))

 • Odil

  Az enyém még csak az arcomat tudja püfölni szeretete jeléül, de a mindent elsöprő mosolyától különlegesnek érzem magam. Jaaaj ha nekem ilyet mond majd, biztosan elalélok :)

 • Valcsi

  Én is úgy örülök, amikor megyek az orvoshoz, és mindig megkérdi, hogy mindig ilyen sápadt vagyok-e..:D Még vérképet is csináltattunk, hogy nem vagyok-e vérszegény, de nem. Úgyhogy a magabiztossághoz nekem is szükségem van egy-két termékre.
  A barátom mindig azt mondja nekem, hogy a természeteset szereti, nem szereti a mű dolgokat, jelen esetben a sminket. Mondom neki, hogy én nem akarok másmilyen lenni, csak jól tudom, hogy vannak karikáim a szemem alatt, hogy sárgás, sápadt az arcom, és, hogy béna, alig pár szál a szemöldököm. Ezeket, a hibákat korrigáljuk a sminkkel. (Persze, van aki teljesen más arcot tud magának rajzolni, de nálam nem ez a cél.) Azzal mondjuk szeretek játszani, hogy milyenre készítem a szemöldököm, és néha szoktam túlzásba esni, füstös sminket készíteni, de én is érzem a különbséget a semmi smink és a no makeup smink között, amit akár 5 perc alatt feldob az ember.
  Egy jó képet láttam egyszer ehhez kapcsolódóan, volt rajta 3 illusztráció: full smink, no makeup smink, és smink nélkül.
  Full smink: "Nem kell neked sminket viselned, anélkül is jól nézel ki!
  No makeup smink: "Na, látod, mondtam, hogy jól nézel ki smink nélkül!"
  Smink nélkül: "Mi a baj? Beteg vagy?"

  Szóval szerintem igenis szükség van a sminkre. Pattanások nyomai, sötét karikák, színkülönbségek...természetes dolgok, de azért mégis jobb nélkülük az élet. És nem hiába...a párom is akkor dícsér meg többször, ha van rajtam smink. Akár csak egy leheletnyi.
  Bocsi, kicsit hosszúra nyúlt, de ez a téma sokszor előjön az életemben a párkapcsolatomban, és hiába magyarázok neki, nem érti meg, amiket Ti szerencsére igen!

 • PAncsi

  Ha csak a kisboltba kell lefutni egy pár zsemléért, azért nem szoktam sminkelni magam, de minden más esetben igen, mert én is jobban érzem magam, hogy ha egy kis leheletnyi is, de van rajtam smink :-)
  Érdekes amit írsz és írnak a kommentelők,mert az én környezetemben sincsenek sminkelő csajok (csak akiket a blogon keresztül ismertem meg), de akkor hol vannak azok, akik itt-ott kommentelnek, hisz oly sok ilyen felületet lehet olvasni.
  Néha rám is néznek furabogárként, hogy sminkelek minden nap és sokat lakkozom a körmeim, de közben viszont gyakran kikérdik a véleményem erről-arról, ami számomra azt bizonyítja, hogy a végeredmény azért nekik is tetszik, különben nem kérdeznének.
  A félsmink egyébként nagyon tetszik, ennyi tényleg kell egy sminkelő nőnek, hogy jobban érezze magát a bőrében :-)

 • Odil

  Bár én mindig nagyon vashiányos voltam, ettől függetlenül is megkaptam mindig a sápadt vagyok jelzőt. Hogy én mennyire utáltam. Semmi baj, azért van a blog, hogy megbeszéljük az ilyeneket!

  Tudom miről beszélsz, nekem is volt ilyen kapcsolatom és végül azt vettem észre, hogy minden extrábbról lemondtam, csak a minimális smink maradt meg ami észrevehetetlen, azaz a "Na, látod, mondtam, hogy jól nézel ki smink nélkül!" féle.

  Nekem is sokszor előjön, ezért is írtam róla. Elsősorban az a fontos, hogy TE jól érezd magad és ha ehhez egy bb krém kell vagy egy szempillaspirál, akkor senki ne szóljon bele. A párod pedig értékel így is úgy is, ha elfogadja hogy Neked ez fontos, akkor minden rendben. Egy minimális javítás még nem lesz mű!

 • jikka

  azt gondolom, mindenki annyi sminket tegyen (vagy ne) magára, amennyivel komfortosan érzi magát, aztán pedig, hogy erről ki mit gondol, az meg az ő magánügye. :-)
  és egyébként meg a szemed mindent visz. először fel sem tűnt, melyik a sminkes és melyik a natúr oldal, annyira.

 • Odil

  A kisboltba csak bb krémmel és spirállal megyek :) Biztosan vannak, csak a közvetlen környezetemben nincsenek. Rengeteg olyan lányt látok aki sminkel vagy sminkelne, de nem tudja hogyan tegye és szörnyű lesz a végeredmény. Az erős fekete kontúr alul és felül, lila rúzs ami persze nem áll jól, vagy 3 számmal sötétebb alapozó, aminek élesen látszik a vonala az állon. jajj

  Nekem is megkérdezik a véleményem, érdekes módon ilyenkor valahogy ellágyul a hangjuk is és elmondják miért nem sminkelnek (nincs türelmem, nem tudom hogy kell és a többi és a többi) Szerintem igényük talán lenne, de nem mernek belekezdeni.

 • Odil

  Ezt mondom, mindenki annyit használjon amennyit szeretne, nincs azzal baj ha nem használ.Én hiába mondom, nem értik, hogy nem csak azért sminkelek mert jól esik, hanem mert kell a nem létező önbizalmamhoz és az én esetemben igenis kell.

  Oh tényleg? Akkor ez most jó, mert elég nagy a különbség :)

 • dyna

  Az én barátnőim között sincsenek sminkelők (bár én annyiból szerencsés vagyok, h lassan 3 éve, mióta rácuppantam a bjuti blogokra és öntöm magamból az infót azóta egyrészt kikérik az infót, másrészt a ritkán azért sminkeléshez szükséges összes dolgot velem egyeztetik le, imááááádom ezt a tanácsadónősdit és aztán kiscsoportos használat "bemutatókat", olyan cukik:)), mondjuk többségében én magam is ebbe a csoportba sorolnám (vagy soroltam eddig).

  Mármint nálam kampányszerű a sminkelés, sokszor hetekig nem nyúlok még spirálhoz se a hétköznapokra, max. ha este elmegyek valamerre. Mostanában, h rosszalkodik a bőröm oda is vagyok, minden nap kenek magamra bb kencét, de nem is érzem elégnek (keresni kell valami jobban fedőt!), és ha már bb krém van az arcomon, akkor nem lehet nem pirosítani és nem spirálozni. Különben szerintem tényleg betegnek néznék ki.
  Nyáron szeretek csupasz lenni, egyrészt bármikor szívesen fordulok a Nap felé (jó, nem 11 és du. 3 között), másrészt pedig előjönnek a szeplők, amiket régen utáltam és krémekkel próbáltam eltüntetni, ma már kifejezetten kedvelem őket. Aztán télen a bénább időben a bőröm is kiszárad, érzékeny, kifehéredik, nem árt egy kis optikai tuning. Szerintem rám egyszerre hat a blogokból áradó infótenger és az éveim számának növekvése, végül is szerencsés vagyok, h sok hasznos tipp és termék begyűjtése közben kezdem el a sminkelés iránt érdeklődni, így sok felesleges és rossz készítmény megvásárlásából is kimaradtam, nah meg a bőröm is hálás lehet, h tizenévesen nem kenegettem magamra alapozót és hasonlókat...

  A témához való hozzáállásunk szerintem nagyban befolyásolja a mellettünk lévő pasi is, nekem is mindig olyanokkal volt dolgom, akik a natúr énem kedvelték és ennek mindig is hangot adtak. Az előző barátom ennek kb. naponta hangot adott (3 évig), amikor találkoztam az elődömmel nyomban világossá vált , h az ő totális bénasága alapozhatta meg ezt a véleményét, szegény nő szörnyen tehetségtelen volt e téren.
  Tavaly nyáron többször sminkmodellkedtem egy közös kedvencünknél, általában nem mostuk le utána az alkotást és úgy jöttem haza, én olyan büszke voltam magamra, h woooooooow, de jól nézek ki, ő meg többségében csak azt jegyezte meg, h erős/sok/mikor mosom le. Vagy szótlanul tudomást se vett róla (gondolom ekkor nem volt túl erős), de a várva várt dicséretet sosem kaptam meg. Na jó, a vizsgasmink után épp egy buliba mentem, durva műpillám is volt meg minden, nah akkor a barátaim/a helyen dolgozó barátaim barátai mind oda voltak értem. Kellő kompenzálásnak éreztem. :D

  És hogy a bejegyzéshez is hozzászóljak, tökéletesen szemléltetted a no smink makeup-ot, annyira, pont ezt gondolom ennek. Annyira jól áll és olyan szép vagy, most pötyögés közben is vissza-vissza scrolloztam, újra megnézni. :)

  Engem nem zavar, ha valaki a boltba se megy le minimális smink nélkül, de a túlsminkelt/ebből a szempontból mű nőket sosem fogom megérteni...
  JAh és kimentem a konyhába egy bögre utántöltésre, köszi a motiválást! :D

 • Audrey80

  Az én ismerőseim sem sminkelnek, se körömlakk, se egyéb. Nálam korrigálás van: korrektor, púder minden napra, itthonra is, ha elmegyek valahová (nem a boltba), akkor barna szemcerka satírozva és spirál. Alkalomra ehhez jön még az alapozó+pirosító+szájfény/rúzs. Szemhéjpúder ritkán, akkor bronzos-zöld árnyalat. Lakk meg télen-nyáron kézen-lábon. A legtöbb ember azt hiszi, a smink akadályoz, nem lehet benne csinálni semmit, mert hogy kenődik, lejön. Meg pénz meg idő meg minek.
  Igaz, ami igaz, sokaknak fogalma sincs, hogyan kell használni a sminktermékeket és nem tudják, nekik melyik termék lenne jó, sőt a színekkel sincsenek tisztában. Ált. megy a kék szemhéjpúder...keveseknek áll jól. Meg az alsó szemkontúr, meg a sötét alapozó.

 • Én nem is megyek emberek közé a minimális bbkrém-spirál-púder kombó nélkül, még edzésre is úgy megyek. Én azokat nem értem, akik nem sminkelnem.. hogy, miért nem? Nyilván ki kell tapasztalni, kinek-mi áll jól és melyik termék használ. Mert azért nagyon sokan még mindig bohóc-szemöldökkel és ízléstelen rikító színekkel szaladgálnak, na és a helytelen alapozózásról már nem is szóltam.
  Én rengeteg bókot kapok, ha a minimálisnál kicsit többet használok, már egy barna szemcerkával is rengeteget dobhatok a szemsminkenem egy szájfénnyel és minimális pirosítóval kiegészítve. "Ma milyen szép vagy" - nekem ilyenekért igenis megéri :D.

  Amúgy imádom a cikket! :) Ha van kedved, csatlakozz a Szépség-Egészség csoporthoz és nyugodtan oszd meg a cikkeidet, szerintem mindenki örülne neki :) https://www.facebook.com/groups/567867503281791/

 • Odil

  Nah végre eljutottam ide is :) Annyira édes vagy, ha letakarjuk a fél arcom, tényleg egészen vállalható :)

  Én mindig hangsúlyoztam, hogy nekem bizony problémás a bőröm és szükségem van minimális korrekcióra és erre nálam is rátesz ugye az évszakok miatti állapotváltozás. Akik szerencsésebbek, ahogyan Te a szép kis pofiddal, megtehetik, hogy alkalomadtán ne használjanak semmit. Néha nekem is jól esne egyébként.

  Bírom, hogy a véleményemet azért kikérik, még akkor is ha azt mondják hülyeség és felesleges. :)

 • Odil

  Igen, ez egy teljesen normális rutin, nincs benne semmi túlzás! Tényleg sok rossz sztereotípia van, de ezért is keressük a megfelelő spirált, alapozót, púdert és a többit, hogy ne másszon el, a leginkább hozzánk és a bőrünkhöz igazodjon és még jól is érezzük magunkat tőle. Az nem baj, ha nem tudják, inkább az zavar, hogy alapjában utasítják el anélkül, hogy próbálták volna. Vannak azért tapasztaltabb leányzók, akik szívesen segítenek.

 • Odil

  Edzeni én is mindig minimál BB, vízálló spirál kombóban mentem, mert kell és kész. Nekem is az ilyenekért éri meg és jó érzés úgy elindulni, hogy elégedettebb vagyok önmagammal. Amióta alig alszom, nem megyek ki a lakásból szem alatti korrektor nélkül.

  Köszönöm! Mindjárt meg is nézem, jó hogy szóltál! :)

 • Bellala

  Nálam ennyit számít a smink: nélküle 16 évesnek néznek, hétköznapi sminkkel 18-nak, amúgy meg 26 vagyok :D

 • Odil

  Jaaaa igen, ezt el is felejtettem említeni! Engem is mindig sokkal fiatalabbnak néztek, bár amióta gyerekem van egyre kevésbé :D Hiába, a zombi üzemmód azért nagyon sokat változtat!

 • Petra R.

  Barátnős,ott-alvós találkozón nemrég szóba került, (én pingáltam magam reggel), hogy lehet, hogy szívesen csinálnák a többiek is, de nem szánják rá reggel az időt, ill. nem biztosak benne, hogy mi áll jól, ezért inkább nem csinálnak semmit. :)
  Pedig az egyik lány rezidensként dolgozik, és sokszor bántja, hogy kérik a betegek hozzátartozója az orvost, és mikor közli, hogy hát ő az, akkor el vannak hűlve. Kb 18-nak néz ki, nagyon üres az egész arca, kicsit csúnyácska. Viszont ha felkerül egy szemcerka, spirál, olyan jó nő lesz belőle, hogy csuda!
  Mikor látták, hogy kb 3 perc alatt fejet varázsoltam magamnak, akkor azért elkezdtek érdeklődni, hogy mit is, és hogyan. Én pedig biztattam őket, hogy igenis próbálkozzanak, a lényeg, hogy meglegyenek a megfelelő eszközök (ecsetek), és akkor tényleg pikk-pakk megvan egy ilyen szépítő smink.
  Hűű, lehetne erről még jó sokat beszélni! :D

 • dyna

  bolond, nem is ezt mondtam. ezzel a minimális optikai tuninggal olyan baromi szép vagy, h ihajjcsuhajj. szerintem.
  igen, a problémamentes bőr adta előny sajnos tényleg szükséges az arccsupaszsághoz, szerintem ez nagyon igazságtalan is az élettől (és persze itt még kismillió dolgot felsorolhatnék...)

  szerencsére nekem isszák a szavaim, olyan cukik. :) persze van olyan (ráadásul az egyik legeslegjobb ilyen), aki jót röhög és piszkál a termál sprayért meg highlighterért és hasonlók, de az alap készlethez szükséges dolgokról azért kérdez, nah meg időnként ki is pingáltatja magát, ha közösen mulatunk épp. :)

 • dyna

  sztem ez nem a kialvatlanság miatt van, egy gyerek olyan felnőttebbé tesz, anyának lenni már nem olyan "csitris dolog". ;) :D

 • Bellala

  Na engem meg simán leányanyának fognak nézni :D Legutóbb is a védőnőnél a váróban kaptam a megjegyzéseket rendesen...

 • dyna

  10-15 év múlva (és azután folyton) majd áldani fogod ezért az eget! ;) :D -én világ életemben (mámint a normál dohányos 9 évem alatt, 19-28 éves korom között) arra vágytam, h elkérjék a személyim, cigivásárláskor, de sosem történt meg...

 • Odil

  Igen, erről nagyon sokat lehetne! :) Az a jobbik eset ha érdeklődnek, a környezetemben van ilyen is és olyan is. Van akit érdekelne de annyira nem, hogy belekezdjen, míg mást tényleg nem mozgat. Nem azért mert nem ért hozzá vagy nincs bátorsága, egyszerűen nem és kész.

  Hát igen, szemceruza is csodákra képes! :D

 • Odil

  Tudom én hogy mondtad! Köszönöm <3

  Ne is mondd, nagyon sokat sírtam fiatalabb koromban, mára már "csak" az eredményét szívom, remélem a dermaroller segít rajta!

  A termál spray miatt engem is kiröhögtek :D

 • Odil

  Én is kaptam ezeket sok más mellett, de ne törődj vele Eszter! Nekem legalább 7 hónapba telt nem meghallani a hangokat, azóta egészen jó de addig :o

  Igen egyébként az a rengeteg aggodalom, feszkó, fáradtság, hihetetlen mennyiségű érzelem és persze a nagy teher (ami jó is meg nem is) nagyon meglátszik. Egy év alatt rengeteget változtam, néha félelmetes.

  Nah bezzeg az enyémet mindig elkérték, de főleg 18 után :D

 • mágnes

  Szia! Tök szép vagy. Mindkét oldalon. Csak ennyi. Szia!

 • Szerintem az ember tűrhetően néz ki smink nélkül is, Te is nyugodtan kimehetnél az utcára "natúr" fejjel is, nem olyan vészes a helyzet :))) sosem olyan vészes, mint ahogy gondoljuk.
  Nade. Ez volt a lelki tuning-rész, amit mindig hallok másoktól, de a nagy igazság az, h bizony én sem szívesen megyek ki a nagyvilágba smink nélkül. A munkahelyemen senki sem sminkel, a barátnőim között szintén alig, és akik mégis, azok sem tudják, h mi a különbség a púder és a pirosító között. Folyamatosan megkapom, h nem vagyok normális, h ennyi felesleges dolgot felhalmoztam, és kenek magamra. Édesanyám szerint nem merem vállalni önmagam, és ez a sok "kencefice" súlyos önértékelési zavart takar. Pedagógus :))) szóval én sem abban a közegben mozgok, ahol természetes lenne az alapozó használata. De engem mindez nem érdekel, és boldogan kenem a számra a rúzst :D fontos tudni, mi az ami miatt érdemes idegesnek lenni, és mi az, ami miatt nem. Én emiatt, mások véleménye miatt abszolút nem izgatom magam, és jó látni, h más sem. Nem vagyok vállalhatatlan smink nélkül sem, és ha úgy tartja kedvem, akkor csupasz arccal megyek le a boltba, vagy dolgozni. És közben jól érzem magam, mert tudom, h aki ismer, az tudja milyen vagyok, értékes vagyok, és ezt nem befolyásolja a smink :) az csak egy kis plusz örömforrás. Pont, mint a csoki ;))))

 • PAncsi

  Egy bizonyos kor felett nagyon örül az ember az ilyen kérdéseknek! :-)
  Tavaly sört vettem egy hiperben (épp smink nélkül), és a pénztáros megkérdezte, hogy elmúltam már 18?
  Mondtam neki, hogy már nagyon rég, ezzel a kérdéssel bearanyozta a hetemet :-D

 • Bellala

  Na nekem a mai napig elkérik, igaz jó ideje már csak a páromnak ugrok be cigiért néhanapján. Ha normálisan kérdezik semmi bajom vele, sok eladóval poénkodni is szoktunk rajta :) No meg amikor kereskedelemben dolgoztam, kértem el én is 30 éves emberkéktől is :D

 • Odil

  Mostanára már nekem is inkább bearanyozza a napomat mint nem :)

 • Odil

  Nagyon szépen köszönöm mágnes, ennyi bőven elég! :)

 • Odil

  Ajajjj az önértékelési zavar mondjuk valamilyen formában érthetően keveredik ide, de persze nem mindegy hogyan. :)

  Oh én mások véleménye miatt már nagyon régen nem izgatom magam, ez az egész szerintem rólam és azokról szól, akik így kívánják kifejezni önmagukat avagy tényleg kell az önbizalmukhoz. Mások nevében nem nyilatkozom :)

  A lényeg talán az, hogy mindenki érezze jól magát úgy ahogy van és ha ehhez még hozzájárul a hajfestés vagy smink, vagy bármi más, akkor tegye meg vagy ne féljen próbálkozni vele.

 • Igen, a bőrápolás tényleg nagyon-nagyon fontos, szerintem fontosabb, mint smink. :D Egyébként rendszeresen van ilyen velem is, hogy mondják, hogy milyen kipihent vagy, és alig aludtam, vagy de jól nézel ki, milyen szép a bőröd stb. Na ez mind trükközés. :) Amúgy én is bevállaltam már ilyen no make up fotót a blogomban... De persze szebb vagyok sminkkel, és mindenki az lenne. Azért is jó ez a post, mert egy tök egyszerűt tettél fel, amit bárki meg tud csinálni, nem kell hozzá különösebb kézügyesség, és már ez is magáért beszél. Szerintem is kell az a smink, és mindenki szebb sminkkel. A legviccesebb az volt, (már nem is egyszer történt,) hogy feltettem egy natúr sminket, mire megkaptam, hogy na látod, milyen szép vagy természetesen, nem is kell Neked az a smink. :D Szóval a jó natúrsmink avatatlan szemeknek fel sem tűnik, viszont eltűntethetsz vele egy 12 órás stressznapot és jó pár óra alváshiányt is "bepótol". :D Viszont nagyon jó állapotban van a bőröd, egyáltalán nem vészes, pláne, hogy írod, hogy aknés voltál. Az egyenetlen bőrfelszínen pár hónap rendszeres AHA hámlasztás nagyon sokat segít, a Te bőröd elég zsírosnak tűnik a fotón, és tág pórusú, az is jó, ha napi vagy kétnapontan történő BHA hámlasztást kombinálsz heti egy erős, akár 24%-os AHA-val. (Paula 2%os BHA liquid vagy a gél, és Anacona Intenzív AHA szérum 24% AHA-val.) Ettől nekem nagyon szépen összehúzódtak a pórusaim, sokkal egyenletesebb lett a bőrfelszínem, és a már a bőröm is inkább normál, semmit zsíros. Ha érzékeny a bőröd, akkor 10%os AHA is jó lehet, a kép alapján nincs rosaceád, vagy semmi durva túlérzékenységed, ami tiltólistára tenné az AHA-t.

  • Odil

   Igen, mar tevben vannak, majd eljutok odaig is. Ilyenkor mar inkabb szaraz, a foto mar nem mai.

 • Petra világa

  Én minden nap minimálisan sminkelem magam (BB krém, korrektor, pici púder, pirosító, szempillaspirál), mindez kb. 5 perces művelet. Nagyon karikás vagyok, szóval muszáj valamit kezdeni az arcommal, de természetesen a sarki boltig nem teszek fel semmit :) Múltkor a fiú kollégáimmal beszélgettem a sminkelésről. Nem értették, hogy minek sminkelik magukat a nőt. Azt válaszoltam erre, hogy a jó sminknél nem lehet megmondani, hogy az, mert természetes, rajtam sem veszik észre, azonban ha nincs rajtam, megkérdezné, hogy beteg vagyok-e vagy mi a bajom. Pár napra rá szabadságon voltam és beugrottam pár percre az irodába, persze smink nélkül. Meg is kaptam a kérdést, hogy beteg vagyok-e, mert furán nézek ki... szóval erről ennyit :D

  • Odil

   Ez ennyi, tőlem is mindig megkérdezik beteg vagyok-e, bezzeg amikor az vagyok de van rajtam smink, jön a "pedig nem látszik" szöveg :D Szerintem alapvetően a nők nagy része -ahogyan én is- azért sminkel, mert növeli az önbizalmat és nem mellesleg nagyon jó móka tud lenni ha az ember lánya felfedezi, mennyi lehetőség van az arcában/szemében és így tovább. Ezer arcod is lehet, de mindegyik Te vagy ha jól csinálod.

 • Mimozagirl

  Új olvasóként elkezdtem régi bejegyzéseket nézegetni :) Az én arcbőröm egészen jól néz ki, viszont a szemem alatt mindig karikás, sajnos ilyet örököltem. A hajam bár sötét, a szemöldököm és a szempilláim világosak, ritkák is. Ezeket minimum feljavítom mielőtt elmegyek valahova. Akár boltba is. Otthonra is, egyszerűen jobban érzem magam így. A környezetemben nekem is nagyon sok természetes lány van, akik teljesen smink nélkül jönnek-mennek. Megértem őket is, nem muszáj, ha valaki jóban van a tükörképével így is, de én nem tudom ezt elképzelni. Annyival frissebbnek tűnik az arcom, ha csak a szemöldököm, szempillám és a szemem alatt festem ki!

  • Odil

   Ennek igazán örülök :) Szerintem sem kell teljes sminkben pompázni mindig, de az ilyen apróságokat mint a világos szempilla/szemöldök vagy karikás szem, simán fel lehet javítani és ahogy mondod, máris sokkal jobb a helyzet!

 • Barack

  Az èn bőröm mèg a fixàló púdertől is be tud gyulladni. Ha csak a bőràpolàsra figyelek, nagyon szèp tud lenni, de ha a szàmon ès a szemhèjamon kìvül màshova is teszek valamit gyönyörűen begyullad, pedig rendesen eltàvolìtok lefekvès előtt mindent. Ha nem kellene, nem tennèk fel korrektort/alapozót, de nagyon karikàs a szemem. Erre valakinek nincs valami megoldàsa? Nèzegetem a szèrumokat stb, de mèg nem mertem venni egyet sem.

  • Odil

   Valamilyen összetevőre lehetsz érzékeny, kérdés hogy mit használsz az arcápolásban, milyen a bőrtípusod és mik pontosan azok amiktől be szokott gyulladni?

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .