Három lépéses kézápolási rutin Ι L’Occitane

Nagyon szerettem volna írni a L’Occitane újdonságairól, amik annyira már nem újak, hiszen időközben megjelentek a cseresznyevirágos termékek, de most jutottam idáig és kész. Alapvetően ugye kicsit más szemmel szoktam nézni a kozmetikumokat, ebben az esetben lenyűgöz, hogy kitalálnak valamit, ami már létezik és van is rá igény, majd a lehető legjobban csinálják meg, pont olyanra amilyenre egyébként én is csinálnám, ha nem kellene kompromisszumokat kötni az anyagi háttér miatt. 

Itt van például ez a három lépéses kézápolás dolog, ami abszolút indokolt, pedig gyakran megfeledkezünk róla. Első lépésben a Shea vajas egy perces kézradír, amit akár maszkként is lehet használni, én legalábbis úgy szoktam.  A tubus pont olyan mint a Shea vajas kézkrémé, amit szintén ezer éve szeretek és használok, csak az ugye 20% vajat tartalmaz.

És itt jön a lényeg! Az állaga és a radírozó darabkák összhangja csodás! Puha, krémes és egyáltalán nem radíroz karcosan, ami száraz bőr esetén külön fontos. Isteni, már attól jobb kedvem lesz, hogy kinyomok egy kicsit a kézfejemre, plusz pont, hogy tubust kapott és nem az a belenyúlós fajta. Megjegyzem az állag nagyon hasonlít a kedvenc L’Occitane arcmaszkomhoz, ha kinyomod a tubusból, akkor teljesen egyben marad, tehát nem egy folyékony alkat. Az ára szerintem abszolút reális, 75ml / 4 350 Ft. ΙΙ

Radírozás után jön a krémezés, az új habos shea kézkrémet használtam amíg el nem fogyott, azóta megvettem a 20% shea vajat tartalmazó limitáltak közül a kéket, mert a rózsástól sajna viszketek. 

Ennek az ég világon semmi értelme nincsen, de akkor is addiktív, mert babakék a csomagolás, olyan nyomkodhatóan puha állaga van, elég szokatlan de nagyon tetszik. Géles már van, könnyed van, tápláló krém van, de habosról még nem hallottam, sejtem kellett a változatosság. Érzésre egyébként olyan mint a klasszikus L’Occitane kézkrémek. 

Ha megvolt a kézkrém, akkor pedig itt a másik remekmű, ami nem más mint a köröm- és körömágyápoló, ami 30% Shea olajat tartalmaz (!), de az összetétel egyébként is annyira szép, hogy legszívesebben magamra locsolnám. Mandula-, shea-, szőlőmag-, ricinus-, sárgabarackmag olaj, na meg persze shea vaj és jó adag E-vitamin.  7,5ml 3 850 Ft

Ami nagyon tetszik a mostani újdonságokban, az a praktikum. Van nekem pipettás ápoló olajam, de üvegben van és duci, míg ezt a vékonyka kis tubust simán beledobhatom a táskámba, az ecset kialakítása tökéletes, és ha a mennyiséget is eltalálod, akkor tényleg nem kívánhatsz többet. Színtiszta olaj, szóval nyilván inkább éjszakai dolog, de az enyémhez hasonló, extrém száraz körömágy napközben is hasznát veszi.

Végül, amit mindenképpen meg szerettem volna említeni, az a Jótékonysági Szappan, amit 1290Ft-ért egész évben megtaláltok a honlapon és az üzletekben egyaránt, megvásárlásával pedig Ti is hozzájárultok az UNICEF International A-Vitamin kiegészítő kampányának támogatásához! A csomagolás Célestin, 9 éves kis művész alkotása, a kampányról pedig alább olvashattok röviden: 

A látáskárosodások 80%-a megelőzhető vagy gyógyítható, a megfelelő mennyiségű A-vitamin bevitelével (Egészségügyi Világszervezet). Öt éves kor alatt háromból egy gyermek A-vitamin hiánnyal küzd, amely a gyermekkori vakság fő, kiváltó oka. A L’OCCITANE-nál úgy véljük, hogy minden gyermek megérdemli, hogy lássa a világot, ezért csatlakoztunk az UNICEF-hez egy olyan jövő kialakítása végett, melyben a gyermekkori vakság megelőzhető. Sok partnerével együtt, az UNICEF 190 országban és területen dolgozik, a legkiszolgáltatottabb és kirekesztettebb gyermekek segítésén, hogy a lehető legjobban boldoguljanak az életben. A L’OCCITANE már több mint 1 millió eurót adományozott az UNICEF-nek, ezzel közel 400,000 gyermeknek biztosítva az A-vitamin ellátást.

 

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .