Kipróbáltam: KA & BA Cream Bar

Friss élménybeszámoló következik, végre elmesélhetem hogyan is készül egy személyre szabott hidratáló krém, de mielőtt belevágnék, néhány szó a nemrégiben nyílt KA & BA Cream Bar hátteréről:

KA&BA_1

Az Armanious vállalatcsoportba tartozó, vezető egyiptomi testápolási termékeket gyártó és forgalmazó EVA Cosmetics tavaly hazánkban alakította ki európai bázisát, és a kontinensen való terjeszkedéshez laboratóriumot, valamit kutató-fejlesztő központot hozott létre. A márciusi megnyitó ünnepségen jómagam is részt vettem, ITT olvashattok róla bővebben.

A vállalat most a KA & BA márka elindításával a maga nemében egyedülálló szolgáltatást tesz elérhetővé Budapesten. A cég szakemberei olyan eljárást dolgoztak ki, mely kisméretű, hordozható krémkészítő technológiát tesz lehetővé, természetesen a higiénia és a minőség szem előtt tartásával. A gépek kezelése precizitást és hozzáértést igényel, ezért a lányoknak a szakmai képzést követően vizsgát kellett tenniük, tehát ne féljetek segítséget kérni és főleg ne aggódjatok a krém elkészítése alatt, minden szakszerűen, szigorú szabályokat betartva működik.

IMG_1358

Az első lépés a bőranalízis, a legjobb eredmény érdekében érdemes smink nélkül menni! A készülék 3 speciális analízis-technológiát alkalmaz: standard fehér fény (látható fény), UV fény, polarizált fény, tehát miután betetted az arcod és becsuktad a szemed, háromszor fog villanni.

IMG_1226

A sokrétű scannernek és szenzornak köszönhetően a gép nagyon rövid idő alatt térképet készít a bőr felszínéről.  Tökéletesen kimutathatók vele olyan, akár kezdetleges bőrproblémák, mint a nyitottabb pórusok, a faggyú-eltömődések, a láthatatlan ráncok és a mélyen található pigmentációk. A bőr problémái mellett kimutatja a hidratáltsági, rugalmassági szintet és becslést ad az arcbőr biológiai korára is. Megjegyzem, mielőtt elkezdtük, a pontos életkoromat is meg kellett adnom.

IMG_1233

Itt jött az ijesztő rész, nem volt szívderítő ennyire alaposan látni a bőrömet, de az eredmény egészen elképesztő volt. Részletesen megmutat mindent, amit Te magad sem látsz. Szándékosan nem mondtam, hogy abszolút tisztában vagyok a bőrtípusommal és problémámmal, kíváncsi voltam az eredményre, mert lássuk be az olajos seborrhea felszíni vízhiánnyal azért kemény dió tud lenni.

IMG_1240

A vizsgált kategóriák sorrendben:

 • Hidratáltsági szint: szemmel látható az arc különböző részeinek eltérő minősége
 • Pórusméret: A gép átvilágítva a pórusokat megállapítja, hogy mennyivel nagyobbak mint életkorunk szerint elvárható lenne
 • Ráncok: A gép felrajzolja az alig látható, kialakulóban lévő ráncokat is
 • Bőrtextúra: Láthatjuk, hogy az arc mely része egyenetlen tónusú, durvább és igényel emiatt több odafigyelést
 • Pigmentfoltok: A gép kimutatja a szabad szemmel nem látható, mélyebb rétegekben található pigmentfoltokat és elszíneződéseket is
 • Érzékenység: Kijelzi és értékeli a bőr érzékenységét
 • Akne: Kimutatja a mélyebb és felszíni rétegekben is található faggyút illetve a bacikat, amikből pattanás alakulhat ki
 • UV, napkárosodás: Láthatjuk a nap által leginkább károsodott bőrrészeket

IMG_1242

Dobpergés, be is karikáztam! Összesítve jó eredményt értem el, a bőröm biológiai életkorát 25 évre saccolta, ami így 30 körül külön jól esik, főleg a sok évnyi bőrproblémával való küzdelem után. Az igazság az, hogy nem is kellett mondanom semmit, csak helyeselni tudtam. A gép mindent megmutatott, így egyértelmű volt a seborrhea is, de még a cserepesedésre hajlamos ajkaimra is “fény derült”. A szemem alatti terület sem hibátlan (nyilván aludhatnék többet is), de a pórusaim nagyrészt zártak, kevés volt a tényleg problémás terület.

IMG_1246

Ezt követte a kézi mérés, ahol szintén be kell állítani az életkort, majd megmutatja mennyire olajos, hidratált és rugalmas a bőr.

Collage

Természetesen más-más területen használva eltérő eredményt mutat, így az arc több pontját is ellenőrizhetjük vele. Ez például kombinált bőrnél jól jöhet, a kezemet tekintve például a jobb szárazabb a balnál, de csukló környékén már hidratáltabb, mint a kézfejen.

IMG_1251

Az analízis után eldönthetjük milyen típusú krémet szeretnénk, egyelőre arc, test és kézkrém közül választhatunk és bár a kezemmel tényleg nehezen boldogulok, arckrémet választottam. Itt egyénileg javasolnak két hatóanyagot, esetemben Jojobaolaj, mert a felépítése nagyban hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúhoz, és képes szabályozni annak képződését. A másik pedig az E-vitamin, ami számos jó tulajdonsággal rendelkezik, az egyik legjobb antioxidáns, segít a bőr védőrétegének fenntartásában.

IMG_0805

Jöhetnek az illatok, egészen pontosan öt variációból választhatunk, a gyümölcsöstől kezdve az édesen át egészen a tipikus pasi illatig. A krémbe nagyon kevés kerül, így elvileg nem kell tartani az irritációtól, de utánakérdeztem, ha lesz rá igény (jelezzétek ha van!) akkor idővel kérhetitek majd illatmentesen is.

IMG_1255

Jöhet a címke kiválasztása, a jellegzetes ábrák közül mindenki megtalálja a neki tetszőt, én most inkább limitált karácsonyi pelyheket választottam, legközelebb ezek közül szemezgetek majd.

IMG_1259

IMG_1287

Elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, jöhet a krémkészítés! Már a megnyitón teljesen lenyűgözött a berendezés, ránézésre éppen olyan mint egy fagylaltos autó, csak krémekkel és persze steril felszereléssel. Közel egy évig épült, szépült, fejlesztették és mára tökéletes a krémkészítő technológia. Vitrin mögül csodálhatjuk a műveletet, és amikor láttam hogy a lány benyúl, azonnal az jutott eszembe, hogyan maradhat minden steril? Megnyugtattak, hogy a légnyomás és a speciális szűrőrendszer nem enged be semmit, valamint kötelező a hajháló és gumikesztyű viselése. Mindennek megvan a helye, hatóanyagok, alapkrém, eszközök, hulladék egymástól jól elkülönítve.

IMG_1295

Alapkrém

IMG_1306

Hatóanyagok

IMG_1310IMG_1318

Illatanyag

IMG_1321

Ezután jöhet a “habverő” ami két perc alatt összekeveri őket, a stopper szól ha kész.

IMG_1333

IMG_1335

Utolsó előtti lépésként az adagolás, egészen pontosan 50g krémet kapunk.

IMG_1355

IMG_1262

Végül jöhet a korábban kiválasztott címke az egyedi felirattal, amihez kiválaszthattam a betűtípust, sőt még a nekem tetsző reklámtáskát is, plusz kaptam egy hűségkártyát.

IMG_1264

Az anyagiakat tekintve több mint baráti árról beszélünk. Egy hatóanyag esetén 2790Ft, két hatóanyaggal 3490Ft, az árak tartalmazzák az analízist is. Kérhettek ajándékutalványt is, szerintem remek ötlet, tekintve hogy rengetegen nem tudják milyen bőrtípussal rendelkeznek.

Összességében tehát hatalmas élmény volt! Azt mondom, most azonnal menjetek el, mert már az analízis önmagában nagyon érdekes és hasznos, a teljes folyamatot pedig élmény végignézni! Fontos még hozzátennem, hogy alapkrémekről beszélünk, ne várjatok öregedésgátlást vagy fényvédelmet (6-8SPF van bennük), ezek egyszerű nappali hidratáló krémek. A tapasztalataimról be fogok számolni, ahogy az összetevőlistáról is lesz majd szó, kezdetnek remélem kicsit át tudtam adni az élményt.

A KA & BA Cream Bar megtalálható Budapesten az Allee Bevásárlóközpontban (Október huszonharmadika u. 8-10) 1. emelet, a mozgólépcső feljáró oldalában.

Várom a véleményeket!

 • Ú, ez baromi jol hangzik! :)

 • Lolli

  Oh micsoda krémgyár! Egyébként jó érzés, ha foglalkoznak az emberrel. Kíváncsi vagyok a hatásra, mindenképp írd majd meg. :)) ...mintha egy pillanatra én is láttam volna őket, mert gyakran mászkálok az Alleba akciók tán rohangászva a párommal... :D

  • Lolli

   Gázos az u betűm a laptopon... :D

   • Odil

    :D :D :D Bezzeg én háromszor voltam itteni életem során, nagyon kiesik. Egyébként tényleg jó ha foglalkoznak az emberrel, mindhárman nagyon kedvesek, hasznos dolog ez.

 • Milendoria

  úúú, köszi ezt a részletes élménybeszámolót! Mindenképpen megnézem közelebbről, mert egy ilyen részletes analízis, krémmel ennyi pénzért szerintem nagyon baráti :)
  (és amúgy is hiába járkáltam bőrgyógyászokhoz az arcommal, nem tudtak semmi épkézláb javaslatot adni, na de majd most hátha!)

  • Odil

   Nagyon szívesen, szerintem is jó dolog és érdemes elmenni. Nekem sincs túl sok jó tapasztalatom, egyetlen normális bőrdiagnosztikán voltam kb 10 év alatt. Ránézésre azt mondják száraz, de ugye a faggyútermelés, akkor írnak szteroidot meg vegyek bőrradírt. A kijelzőn minden látszott, nagyon érdekes volt és egyébként büszke vagyok magamra amiért egyedül tartom kordában, meg is jegyezték, hogy milyen jó a helyzet ahhoz képest, hogy seborrhea meg nem járok kozmetikushoz.

 • Edit

  .koszi a beszamolot, nagyon tetszik ez a dolog. Az ar barati, mar maga az analizis, az elmeny meger ennyit szerintem :)

  • Odil

   Abszolút így gondolom én is, bár minden sarkon lenne egy ilyen elemző kütyü, nagyon hasznos lenne. Az élményért nagyon megérte :)

 • Lora

  hú, ez tetszik. először félve olvastam a megnyitójáról, gondoltam biztos tízezrekbe fog kerülni egy ilyen elemzés+krém. az analízis tényleg nagyon érdekes, ha Budapesten járok, mindenképp ellátogatok majd ide. :)

  • Odil

   Ezért nem írtam a megnyitóról, először ki szerettem volna próbálni :) Szerintem már az analízisért nagyon megéri elmenni.

 • Julcsi

  Hú ez nagyon izgi! Elmehetnénk együtt Szandra!

  • Odil

   Naná, elmegyek Veled bármikor!

 • Adrienne

  Boszorkánykonyha, ez jutott eszembe :) Köszi a beszámolót, nagyon hasznos volt.
  Biztos hogy kipróbálom majd, pesti is vagyok, az ára is nagyon jó, talán a legnagyobb dilemmát az fogja jelenteni számomra hogy smink nélkül kell oda eljutnom :D

  • Odil

   Örülök, hogy hasznos volt, én nagyon élveztem :) Háhá, nekem is ez volt, vigyél alapozót (vagy lemosót), azon a szinten van a mosdó is, ahol gyorsan csinálhatsz arcot a művelet után :D

 • MsTindigo

  Hát... engem ez nem vett le a lábamról, szóval előre bocs, hogy ide trollkodok, de kikívánkozik belőlem nagyon, és te úgy sem veszed személyesre. :-D Az analízis tetszik benne egyedül, amiatt még én is elmennék, kíváncsi lennék, mit mondanának, az nálad is nagyon betalált. De ilyen nincs, hogy nem irritál a parfüm, mert kevés van benne. Mindig a parfüm van az összetevőlista végén, és attól még remekül irritálja a bőrt. Továbbá ha az antioxidánsokat, mint az E-vitamin, tégelybe teszed, akkor az oxidációtól sérülnek. Nem is beszélve a "gyártástechnológiáiról", ennyi erővel otthon is belekeverhetsz akármelyik kész krémedbe pár csepp jojobát, vagy akármilyen más olajat, vagy vitamint. (Na jó, annyi, hogy alapkrémet ennyire sterilen azért nehéz lenne otthon csinálni, de ha azt veszel, a többit belekeverni már nem egy nagy dolog. Valamint tégelyes krém sosem marad ugye steril...) Szóval nekem ez egyáltalán nem elég profi, még ha nem is drága.

  • Odil

   Szerintem ennyiért nagyon megéri elmenni, az analízis profi és azt hiszem itt inkább ez és az élmény a lényeg. A tégelyes cuccot át lehet tölteni pumpásba hogy ne sérüljön minden nap, és sokan nem fognak nekiállni otthon kotyvasztani (én sem), amit ennyire sterilen tényleg nem is lehet. Megint túl komolyan veszed :D Persze, hogy bele tudsz csöpögtetni bármilyen krémbe, de azt 100 emberből 80 nem tudja, hogy milyen krémet is kellene használnia, mert fogalmuk sincs a bőrtípusról, na meg ez egy jó alkalom arra, hogy megmutassák miért is fontos a fényvédelem. Én el fogom vinni azokat a barátnőimet, akik máig szappan vagy vízzel mosnak arcot és ennyi, mert kezdetnek ez tök jó és legalább látják mit kellene hogyan.

  • Odil

   jaaa és még annyi, hogy Egyiptomban is kérheted illatanyag nélkül, a tulaj rögtön úgy reagált, hogy "persze, ha nem szeretnéd mert érzékeny vagy, vagy úgy egyáltalán, akkor választhatod illat nélkül" Itt csak a hatósági engedélyeztetéseken múlik ugyanez, ami időbe telik, de nem akarják rád erőszakolni az illatanyagot.

   • MsTindigo

    Jaj, hát tuti, hogy túl komolyan veszem, mint mindent, ami bőrápolás. :-D Abban igazad van, hogy aki vízzel mos arcot, annak ez már nagy előrelépés. A kozmetikum engedélyeztetéssel is képben vagyok nagyjából, hát… Igen, én is úgy tudom, hogy külön kell engedélyeztetned, ha van illatanyag nélküli verziód, külön pénzért persze. :-D

 • Hajni

  De klassz!
  Eeej, most megint visszavágyom Budapestre… :)

 • Ingrid

  na most megint nagyon sajnálom, hogy távol élek Budapesttől. :( de ha arra járok akkor lehet betervezem a napi programba. :D az árán pedig nagyon elcsodálkoztam, azt hittem méregdrága lesz, de nem. nagyon várom a beszámolót az alapkrémről. :)

 • Audrey80

  ezt nagyon kipróbálnám, de az út többe kerülne, mint a krém+analízis. Köszi a cikket!

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .