Essence vs. H&M

 
Néhány hete ismeretlen okból megvettem az Essence Girls On Tour nyári kiadásának palettáját.
 
 
Maga a csomagolás nagyon egyszerű, vékonyka kis kartonpapír, mágneses zár. 
A paletta hátulján találhatóak az összetevők illetve a mennyiség: 10,2g.
 
Ettől az applikátortól igazán megkímélhettek volna. A világosabb színek gyengék, de a legnagyobb bajom velük azon kívül, hogy mint minden Essence szemhéjfesték, ez is begyűrődik és gyorsan kopik, az az, hogy felkenve bizony alig lehet látni a színek közötti különbséget. Mindenhogy próbáltam, alappal, alap nélkül, szárazon, nedvesen, mégsem az igazi. 
 
 
Nagyon porzik, egy óvatos érintkezés során már darabokban lesz jelen mindenhol. 
Satírozni az állaga miatt nem könnyű, illetve művelet közben elveszíti azt a halovány színét is. 
Ami a végeredményben nagyon nem tetszik (a fentiek mellett) az az, hogy nagyon de nagyon fényes. A színeket külön-külön talán beépíthetjük a sminkünkbe, de ha egyetlen palettát vihetnék magammal, biztosan nem ez lenne az.
Amikor a másik felem azt mondta utcalányos, gyorsan le is mostam. 
 
Nem olyan régen jártam a H&M-ben, remélve, hogy találok valamit magamra. Nos amint a mellékelt ábra mutatja, ruha helyett ez a paletta került a kosárba, egész egyszerűen kíváncsi voltam rá. 
 
 
A csomagolás sokkal színvonalasabb, masszív műanyag borítás, tetszik, hogy átlátszó a teteje. Hátul szintén az összetevők és a mennyiség: 5*1,5g = 7.5g
 
 
Nudes lévén világos árnylatokat tartalmaz a paletta, bár az én barnás és/vagy matt elképzelésem helyett szürkés és szaténos a finish, valóban visszafogott hatást lehet elérni. 
 
 
Fehér, nude – bőrszín, halvány rózsaszín, szürke de nem ezüstösen és egy barnás sötétebb szürke árnyalat, mind fényes, de nem csillámos.  Satírozni és építeni is könnyebb őket, viszont pigmentáltságban szintén nem a legerősebbek. Állagát tekintve puhább, szinte krémes, porzik de nem annyira darabosan. 
 
 
Igaz, már sötétedett amikor fényképeztem, de a lényeg látszik. Mindkét szememen minden színt felhasználtam ugyanazzal az eljárással. Látszik? Ugye hogy nem. 
 
 
Összességében az Essence palettára nem mondanám, hogy jól kihasználható és nagyon zavar a túlzottan fényes végeredmény. 1190Ft körül volt, nem érte meg. A H&M paletta szintén nem a legjobb, pigmentáltságban gyenge, viszont jóval tartósabb és kihasználhatóbb is. A Maybelline Color Tattoo On and on bronze alapjára például nagyon szép az utolsó barnás-szürke árnyalat. Az ára 1290Ft volt, ez biztosan jobban megérte.
 
Továbbra is az a véleményem, hogy ha igényes, tartós és nem utolsó sorban mutatós sminkre vágyunk, érdemes kicsivel többet áldozni a hozzávalókra, mert óriási lesz a különbség. 
 
 
Ti próbáltátok már valamelyiket? 
 

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .