Braun Face arctisztító és epilátor

Lassan három hete tart a trnd projekt, amiben a Braun Face arctisztító és epilátor készüléket teszteljük, így ideje megosztanom a rövid távú tapasztalataimat.

IMG_9956

Néhány szó arról, mit is ígér a készülék: “A precíz epilátor akár a legkisebb pihéket is eltávolítja, de az áll, az ajkak fölötti terület és a szemöldök megfelelő karbantartásáról is gondoskodik. Az arctisztító kefe gyengéden távolítja el a sminket, és tisztítja a pórusok mélyét. A magas szintű technikai fejlesztésnek köszönhetően gyorsan és könnyedén gondoskodhatunk arcunk tisztaságáról.”

IMG_9982

A doboz tartalma tehát maga a készülék, két arctisztító kefe (3 havonta ajánlott cserélni), az epilátor amihez jár egy védősapi és egy kis kefe a tisztításhoz. Jött mellé egy elem is, nagy bánatomra nincs hálózati csatlakozó, pedig hasznos lenne ahogyan egy tartó is, mert önmagában nem áll elég stabilan, de kezdjük az elejéről.

IMG_9986

Az első ami nem tetszett és bizony meggyűlt vele a bajom, az a készülék alja, ahová az elemet kell betenni. A használati utasítás szerint egy érmével fordítsam el, nos én így tettem, de ahhoz hogy el is induljon, erősen vissza kellett tekerni, minek eredményeképpen így néz ki az első használat előtt. Még egyszer mondom, örülnék egy hálózati csatlakozónak!

IMG_9979

Az erősségét nem tudjuk szabályozni, a két irány az epilátor használatakor érdekes, arctisztításkor mindegy melyiket választjuk.

IMG_9973A speciálisan kialakított fej 10.000 sörtével és sok száz mikrorezgéssel alaposan tisztít, elvileg akár hatszor eredményesebb, mint ha kézzel végeznénk. A készülék teljesen vízálló, így zuhanyzás közben is bátran használható.

IMG_9972

Nincs viszonyítási alapom, ezért csak azt tudom elmondani, hogy ezek a sörték számomra kicsit kemények, nem vagyok meggyőződve arról, hogy érzékeny bőrre ez a legalkalmasabb. Egy percig kell alkalmazni gyengéd nyomással, körkörös mozdulatokkal, kihagyva a szem környékét és a haj vonalát. Itt azt hiszem a gyengéd nyomás a kulcs, de használat közben úgyis érzi az ember mennyire komfortos.

Én az esti rutinba építettem be, zuhanyzás után/közben benedvesítem a kefét, ráteszek egy keveset a kedvenc gél állagú arclemosómból és nem egészen egy percig masszírozom vele a bőröm. Őszintén szólva néha kicsit erősnek érzem, előfordult, hogy az arcom kipirosodott és egy perc elteltével szinte zsibbadt, ezért nem veszem elő minden nap, nincs is rá szükség. Ami a hatását illeti, valóban mélyen tisztít, nagyon hasznos kiegészítője az arctisztításnak, nem tudok belekötni. Könnyen tisztítható, akár sima meleg vízzel, de a kioldó gomb megnyomásával levehető a kefe és alaposabban is átöblíthető. Tisztítás után érdemes hagyni, hogy az elemek külön száradjanak meg és utána visszailleszteni őket.

IMG_9959

“Az arcepilátor gyengéd és pontos, még az arc legérzékenyebb pontjain is. 200 mozdulat másodpercenként, 10 mikro-nyílás távolítja el a legfinomabb, akár 0,02mm-es szőrszálakat. Kétirányú működés alkalmazkodik a szőrnövekedés irányához.”

IMG_9978

Az epilátor használata előtt érdemes alaposan megtisztítani az arcot. A csipeszek forgási iránya tehát a kapcsoló eltolási irányától függ, a legjobb eredmény érdekében a csipeszek a szőrszálak növekedési irányával ellentétesen kell hogy forogjanak. Mivel korábban soha nem használtam ilyet, örültem volna egy részletesebb használati utasításnak, főleg a megnyugtatásomra, de a leírás korrekt, nem lehet elrontani.

Először a száj külső sarkánál lévő apró pihéken próbáltam ki, ezután jöhetett a szemöldök körüli terület. Mit mondjak, annak aki nincs hozzászokva a szőrtelenítéshez, bizony nem lesz kellemes. Apró csípésekre hajazó érzés, nagyon gyors és elképesztően hatékony, de bele kell jönni, mert első alkalommal nagyjából mindent elrontottam amit el lehetett. Rossz irányba tekertem el, lassú voltam, miközben ő a magas fordulatszámmal csak darálta a szőrszálakat, de persze nem húztam ki a bőrt rendesen, szóval egy élmény volt. A szőrtelenítést érdemes este megejteni, mert elkerülhetetlenül ki fog pirosodni a kezelt terület, ráadásul hiába a nyugtató krém, rajtam másnapra apró pici pattanások jelentek meg, három nappal később pedig szépen hámlani kezdett a bőröm, nem volt szép látvány.

Ami azt illeti az epilátor bámulatos, tényleg eltávolítja a legapróbb szálakat is, amiknek két héttel a használat után még semmi nyoma nincsen. Kizárólag a szám körül tapasztaltam irritációt, a szemöldök környékén egyáltalán nem, ott jobban bírta a bőröm, vagy egyszerűen ügyesebben használtam a készüléket.

IMG_9990

Összességében tehát egyelőre tetszik, a mérete ideális, de az aprócska talpa miatt elég instabil, nem tudom állítva a polcon tárolni. Hiányolom a hálózati csatlakozót és egy kicsit részletesebb, képes használati utasítást. Az arctisztító kefe tényleg hatásos, lehetne gyengédebb vagy állítható erősségű, de ha finom nyomással végzem a műveletet, akkor nem okoz gondot. Tetszik hogy zuhany közben is használható, könnyen tisztítható, de utazáshoz jól jönne egy védősisak a keféhez is, így nem tudom biztonsággal szállítani.

Az epilátor használata igényel egy kis gyakorlást, de ha belejöttél imádni fogod! Nagyon hatékony, minimális fájdalommal és kipirosodással jár, viszont az eredmény hosszan tartó. Érzékeny bőrűek óvatosan kezdjenek hozzá! Nagyon hasznos egy ilyen kettő az egyben szerkezet, örülök, hogy kipróbálhattam.

 

Mit gondoltok, számotokra mennyire lenne kihasználható az arctisztító és epilátor egyben?

 • Nálam is épp most készül róla a bejegyzés. :) Az arctisztító kefe nekem picit erős, így én csak 2 naponta használom krémes lemosóval, így legalább azok is elfogynak. :D

  • Odil

   Én 3 naponta, de mostanra inkább heti 1-2, nekem is erős. Összességében tetszik?

 • Eddig igen, remélem, így is marad. :)

 • MsTindigo

  Hát engem nem győztél meg, maradok a kémiai hámlasztásnál, az szuperkíméletes, és tökéletes babapofi tőle a bőröm. A szemöldökömet sem merném ezzel kiszedni, mert nem jó jel, hogy utána kis pattijaid lettek. Nekem a gyantától volt ilyen szőrtüsző-gyulladásos másnapra, de ha csipesszel kiszedegetem, akkor nem gyullad be. Lehet, hogy több idő, de legalább nincs nyoma másnapra. Egyébként mivel fertőtleníted? Nekem nem tűnik túl higiénikusnak sem. Ahhh, nem tudom, mit vártam, de valahogy sokkal többre számítottam ettől a cucctól. (De imádom, hogy őszinte vagy, és még ezt is szépen lefotózod. :-D )

  • Odil

   Érdekes mód nekem most nem bírja a bőröm a BHA-t, azonnal hámlani kezd. Az AHA oké heti egyszer, de jelenleg ennyi. Tényleg kicsit erős a kefe, de hatékony, szintén heti 1-2 elég is. A szemöldököt nem szabad szedni vele (nem is lehetne mert túl nagy a feje), csak a kettő között és felette, vagy körben a kósza szálakat. A gyantát nekem sem bírja a bőröm, a lábamon is abbahagytam. Ha rendesen kihúzom a bőrt akkor nem gyullad be, bár a szám körül nem próbáltam azóta mert nem volt rá szükség, de ott tuti nem szerencsétlenkednék a csipesszel, sokkal jobban fáj :D Azt írják etanolba márthatom a kefét, engem inkább az zavar hogy csak az epilátorhoz van védősisak. Igazából én nem vártam többet, tulajdonképpen azt csinálja amit ígér.

   • MsTindigo

    Szerintem a bőr egy idő után, ahogy elvékonyodik, egyre kevésbé bírja a hámlasztást. Én már csak 3-4 naponta használok BHA-t, és 10 naponta AHA-t, és ez tökéletesen szinten tartja. Amúgy lehet, hogy érdemes lenne 1%-os BHA-ra váltanod, szerintem is erős a 2%-os. Még valami: azon gondolkozom hogy miért szeded ki a szőke pihéidet? :-) Nekem is vannak, de jóban vagyok velük. :-D Közben eszembe jutott, hogy a fejet szerintem le is fújhatod denat. alkohollal is akár, nekem az sprays flakonban mindig van itthon, és azzal szoktam átfújkálni az elektromos borotvámat is. Csak azért, mert akkor nem kell locsolni, gazdaságosabb. :-) Eszközfertőtlenítésre teljesen jó az is.

    • Odil

     Igen, én is erre gondoltam, durva hogy már sok a 2%-os. Egyelőre pihentetem egy hétig és utána folytatom, de rendelek majd gyengébbet. A szám körül baromira zavar, főleg ha alapozók vagy púderezek. Oké, valószínűleg csak én látom, de akkor is :D Igen, az nekem is mindig van itthon, szintén fújós mert imádom a flakonokat :D Milyen borotva az és mire jó?

     • MsTindigo

      Kérlek szépen, az egy csoda. :-D Lehet írok is róla egy tesztet. Egy férfi body groomer, amivel borotválkozom, ahol kell. Ezer éve elektromos borotvám van, mert minden mással kipattogok. Cserébe az elektromos borotva hagy egy fél mm-t, kb. mint sima borotva után a másnap. Ez a férfi body groomer viszont sokkal jobb, mint az előző női borotváim, plusz fele annyiba kerül, mint egy ilyen kategóriás női, és ez az egyetlen borotvám, amivel még soha nem vágtam meg magamat. :-D http://www.philips.hu/c-p/BG2024_15/bodygroom-series-3000-testszoertelenitoe (Miért olcsóbbak a férfi szépségápolási cuccok??? És miért olcsóbb a férfi hajvágás??? :-D )
      De nekem elég szőke a szőröm, és a gyantától meg az epillálástól olyan csúnyán kipattogok, hogy egy ilyen a legjobb alternatíva, rajtam az 1-2 mm-s borosta egyáltalán nem látszik, bár tény, hogy érezni picit. (De a párom csak kiröhög, mert szerinte alapból sincs szőröm, és a semmit borotválom. :-D) Valószínűleg azért nem szeretném, ha sötét lenne a szőröm.

     • Odil

      Na ennek utána fogok nézni! A gyantát ott bírtam, de kinek van ideje ilyesmire, magamnak meg nincs az a pénz. Gondoltam veszek egy jó epilátort, de ez is jó ötlet!

     • MsTindigo

      Ha rám hallgatsz, akkor ilyen férfit veszel, sokkal-sokkal jobb, mint a nőik, és olcsóbb is. Ja, és akkumulátoros, ez nekem is fontos szempont volt. (Egyébként vicc, hogy előtte minden nőivel megvágtam magamat, ezt a férfi borotvát meg úgy megcsinálták, hogy egyszer sem véreztem és káromkodtam még borotválkozás közben...) Viszont tényleg kalkuláld azt bele, hogy ez nem vágja le a szőrt teljesen, mindig hagy egy icipici borostát, ami van, akit zavar.

     • Odil

      Igen, korábban azért nem is gondoltam rá, mert szerintem engem zavar, de fene tudja, azóta lehet hogy változtam :D Sokkal olcsóbb, a női cuccok horror áron vannak és pl az epilátornál halvány lila fogalmam sincs milyet kellene venni, hatalmas a választék. Ez volt a borotvákkal is és egyébként egy sima hajszárítós polc előtt is órákig tudok bambán állni :D

     • MsTindigo

      Ezzel én is így vagyok... Az ezelőtti borotvámat sikerült is teljesen rosszul kiválasztanom, annyira örültem, amikor elhagytam. :-D Azzal minden alkalommal megvágtam magamat, már féltem borotválkozni. Az ilyen volt: http://www.aqua.hu/remington-wpg4030-tobbfunkcios-noi-borotva-218937.html (Ami előtte volt, és bevált, azt természetesen megszüntették...) Szerintem totál lutri, ez a Remington női, és mégis egy brutális darab. :-D Epilátortól én begyulladok, szóval azt életemben egyszer vettem, és bőrdokinál is kötöttem ki az első epillálás után. Ő mondta, hogy nekem se gyanta, se epillátor, hagyjam békén a szőreimet. :-D Persze azért még egy-két katasztrófális próbálkozásom volt, mire elhittem. :-D Egyedül az elektromos borotvával nincs szőrtüszőgyulladásom, szóval én már maradok ennél.

 • Eszti

  érdekes, én az arctisztítót clarisonic után gyengébbnek éreztem és így pont kellemes.. legalábbis clarisoniccal előfordult, hogy túlzottan megkínoztam az arcom :/ csak ne lenne elemes, már előre látom ahogy arclemosós fejjel és lemerült kütyüvel a kezemben morgok a fürdőszobában.. :D

  • Odil

   Neeee komolyan? Akkor viszont nem akarom tudni az milyen, nekem ez is sok. Attól én is kivagyok hogy elemes, vajon ha merülni kezd befolyásolja a teljesítményt?

  • MsTindigo

   Tényleg??? Ez engem is meglep. Bár én Clarisonicot sem próbáltam, de akörül akkora hype van, kíváncsi lennék egy összehasonlító tesztre.

   • Odil

    Arra én is!

 • Ildi

  Azért ennek a kütyünek sokkal barátibb ára van (árgépen 18-20 ezer ft) a CLARISONIC azért mindjárt 40 ezer, + 6-7 a fej, nagyon tudnék én is egy összehasonlításnak, mert valamit vennem kell a hámló fejemre :)

  • Odil

   Első körben kémiai hámlasztók! Nagyon hatásos, kíméletes és sokkal olcsóbb mint egy ilyen kütyü :) A Clairsonic ára szerintem horror és nem is érzem olyan nagyon szükségét, de akiknek van, nagyon elégedettek.

   • Ildi

    Most még a Clinique kütyüjét néztem, 95 CAD, majd a boltben szemügyreveszem, hálózatról tölthető, de zuhany alá vihető, és állítólag egy virágsziromhoz is kíméletes, bár akkor nem tudom, leszedi-e a fejemről amit le kell.
    A kémiai és fizikai hámlasztó is kevésnek minősül, átköltöztem olyan helyre ahol teljesen száraz a levegő, de teljesen, és van átlag -10 fok nappal, és a zsíros bőröm a mitesszerekkel együtt hámlik, durva.
    Nálam ez a kütyü téma most nagyon aktuális sajnos, de elötte a PC kémiai hámlasztót mindenképpen kipróbálom, mindenki dícséri

    • Odil

     Fú tényleg nem hangzik jól :/ Az én bőröm is kiakadna. Ez a kütyü nagyon jó kiegészítésként, nekem segít leszedni amit kell, de Paula hámlasztóit használom mellé. Érdemes kipróbálni egy kis kiszerelést, nagyon sokáig elég és valóban hatásos.

 • Audrey80

  Te szőke vagy, mit húzkodsz ki? Engem nem győzött meg a teszt, biztos túl őszinte. Kemény sörték? Á, nem kell.
  Ha valami kósza szál van a fejemen, kihúzom csipesszel, ha egyáltalán észreveszem. Persze megértem, ha valakinek ez szükséges, sötét arcszőre van vagy pihéje, de még be is gyullad, hajjaj.

  • Odil

   Igen, azoknak akiknek tényleg kell, szerintem jó kis gép ez. Az epilátor része jobban tetszik mint a tisztító. Őszintén szólva nem tudom milyen keménynek kellene lennie, de nekem ez erős. A szám sarkában és a szemöldököm körül baromira tudnak zavarni, kipróbálni jó volt :)

 • Ingrid

  Engem az érdekelne, hogy pótfejet hol lehet kapni? Mert én eddig külön még sosem láttam. :/

  • Odil

   Utánakérdeztem, de például Media Markt szerintem. Ha megérkezett a válasz, megírom!

 • Helga

  Sziasztok! Nekem eléggé sötét a szőr az arcomon.. Főleg bajusz részen. Általában szemöldök csipesszel szoktam kiszedni a szálakat 2 naponta, mert idegesít. :) most láttam ezt a terméket hogy jó lenne a nagyon pici Szalakhoz is. Szerintetek vegyek egy ilyen gépet hogy ne kelljen két naponta szedegetnem? Vagy inkabb maradjak a csipesznel?

  • Odil

   Sajnos nekem nagyon érzékeny a bőröm és bármit csinálok kipirosodik és/vagy pöttyös lesz utána, ezért nemigen használam az epilátor részt. Utána mindenképpen érdemes bekenni valami jó kis nyugtató (aloe) krémmel vagy géllel, de egyébként a funkcióját abszolút ellátja.

 • Visszajelzés: A nagy arclemosó teszt

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .