Alessandro Knockin’ on heaven’s door

IMG_0247

Egy kedves olvasóm felhívta a figyelmem a szarajevói szerzemények egyikére, mégpedig az Alessandro lakkra, amiről eddig nem véletlenül nem született bejegyzés. Mivel a rossz tapasztalataimat is meg szoktam osztani veletek, most elmesélem a viharos kapcsolatunkat. Az Essie után ő volt az első amit ki szerettem volna próbálni, de miután egy rétegben siralmasan festett el is süllyesztettem a doboz mélyére, valahogy nem volt kedvem egy újabb csalódáshoz.

IMG_2605

Üvegben annyira tetszik, hogy leírni is nehéz. Láthatóan sokoldalú lakkról van szó, néhol zöld, máskor rezes bordó. Mint mondtam, egy rétegben nagyon gyenge, leginkább egy rosszabb Kallos lakkhoz tudnám hasonlítani. Két rétegben még mindig nem az igazi és sajnos ez az a csíkos textúra, ami túl híg ahhoz, hogy szépen terüljön. Végül három réteg lett belőle, aminek több mint fél óra kellett a száradáshoz. Legalábbis azt hittem, másnapra mégis az ágynemű köszönt vissza a körmeimen és már estére csúnyán megkopott.  Mivel megígértem, hogy megmutatom, nem adtam fel. Egy réteg Claire’s alaplakk, rajta az Alessandro két rétegben, végül NYC Turbo Dry, hogy meg is száradjon. Másnap így nézett ki:

IMG_2565

IMG_2580

IMG_2600

Az életben nem tennék ki ilyen lakkozást és körömvégeket, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy újra nekifussak. Ez a lakk szörnyű és bizony hatalmas csalódás. Alap és fedőlakkal sem bírta másnap estig és bár kevésbé csíkos, még így sem szép.

Összességében mindez elmenne ha egy olcsó lakkról lenne szó, de ez  2500-3000Ft körül van és részemről ebbe az árkategóriába nem férnek bele ilyen hibák. Azt mondom, ne bánjátok hogy itthon már nem lehet kapni, biztosan nem próbálnék ki másikat.

 

 

 • Audrey80

  Kár érte, gyönyörű a színe. Lábkörmön biztos tovább bírja.

  • Odil

   Ott nem tudom elképzelni a zöldet :D Próbáltam már, de annyira manós vagy nem is tudom. :D Megy a fiókba.

 • Anett

  A képeket nézegetve, illetve olvasva, hogy mik a tapasztalataid, ez a lakk bizony felvonultatja mindazt, amitől egy körömlakk, vagy egy lakkozás a legrosszabb rémálommá tud válni. Pedig nagyon tetszetős színe van, kár érte. :(

  • Odil

   Ahogy mondod, ezzel a lakkal minden megtörtént, horror volt. Vérzik a szívem, olyan gyönyörű lenne :(

 • Edit

  .o de kar erte:) A halalom, amikor nehezen szarad egy lakk es utana meg nyomatos is lesz. Ezek egybol mennek egy kis extra dobozba, mert nem szenvedek veluk. Kidobni sajnalom, mert meg jo lesz valamire, pl kepet festeni :)

  • Odil

   Igen, ennek is lesz valami feladata, de hogy magamra nem kenem többet az tuti. Érdekes, hogy velem ezer éve nem fordult ilyen elő, így még nagyobb volt a csalódás :/

 • Mystyck

  Nem szeretem a duochrome darabokat, de ezek után tényleg nem is baj, hogy nem kapható itthon Jelöltelek egy játékra :) : http://lakk-hatas.blogspot.hu/2014/03/tovabb.html

  • Odil

   Oh köszönöm szépen, igyekszem megcsinálni! :) Igazából én sem, de ezt el tudtam volna képzelni magamon :(

 • Lolli

  Szép naplemente spektrumú lakk....lett volna. Jó pár éve vettem egy Opi lakkot, már akkor több volt mint 1000.- :) Nos két rétegben az istennek se akart megszáradni az a fáradt halvány lila. Csak őrizgettem őrizgettem hátha, aztán a kukában landolt. Én meg nem értem, hogy órákat zengnek erről a márkáról, de azóta sem mertem venni. Vagy talán régebben lehetett olyan az összetétele?!

  • Odil

   Őszintén szólva nem tudom mert anno én is így jártam egy OPI lakkal, azóta nem vagyok hajlandó annyi pénzt kiadni rá. Ezt is csak azért vettem meg, mert ritkaság és olyan szép az üvegben. Nagy kár érte.

 • Detti

  én az ilyenekkel festek húsvétkor tojást... nem egy gagyi vagy ajándékba kapott ÉS gagyi lakk végezte így. Kár érte, mert gyönyörű a színe!

  • Odil

   Attól félek, hogy ott sem fog megszáradni. Lefújod lakkal a végén? Mindjárt húsvét, szóval ki is próbálnám :)

 • Klau

  Szia! Köszönöm, hogy meghoztad az áldozatot és végül bemutattad :) Sajnálom, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az árnyalat valóban különleges- de nem éri meg ennyit vesződni vele... Klau

  • Odil

   Nincs mit Klau, megígértem :) Tényleg nem éri meg, de nem merném leszögezni, hogy nem veszem elő többet.

 • Dyna

  Szerintem ez egy általam is birtokolt Chanel lakk dupe-ja. Lusta vagyok felállni és megkeresni a lakkos bugyrok valamelyikében, de szinte biztos vagyok benne. Egyszer próbáltam meg kikenni vele a körmeimet, de nem tetszett és élből lemostam.

  • Odil

   Na ha megnézted, akkor írd meg, kíváncsi vagyok! Nekem tetszett volna, de ezek után nem szenvedek vele. :/

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .