Megtévesztés felsőfokon avagy kiben bízzon a fogyasztó?

 

Nagyjából akkor kezdett szakadni a cérna, amikor megláttam a hamis Dior paletta hirdetését, arról nem is beszélve, hogy a kísérő szöveg borzasztóan amatőr volt. Annak, hogy nem vették észre (figyeltek fel rá) a vásárlók, részben tájékozatlanság másrészt talán hiszékenység lehet az oka, illetve megtévesztő 12 igényes sminkről készült kép közé elrejteni egy ócska termékről készült rossz minőségű fotót.

Másra nem tudok tippelni mert az ajánlatról sütött, hogy valami nem stimmel.
Végül 87 ember vásárolt ismeretlen eredetű, összetételű terméket. Ezért érdemes mindig utánanézni annak amit megveszünk, kuponnal vagy anélkül!

Ha ez önmagában nem lett volna elég a terjesztőknek, nem sokkal később a hamis terméket újra meghirdették egy másik oldalon, méghozzá a talán legismertebb, Bónusz Brigád-nál, ahol csakis az ő érdemük, hogy jobban sikerült a felhívás. Szerintem egyébként nem tart sokáig ránézni a honlapra vagy a FB oldalra, ahol egyértelművé válik, hogy bizony a mindenkishopja.hu begyűjtötte az emberek pénzét és elvágtatott vele a naplementében. Újabb 209 vásárló dobott ki pénzt az ablakon, ugyanis a hamis terméket sem fogják megkapni, lévén hogy a cég elérhetetlen.

Mindezt megfejelve jött az újabb megtévesztés, amit nem hagyhatok szó nélkül. A fent látható képet jómagam válogattam össze anno, egyebek mellett ez is látható a Naked Cosmetics oldalán, ahol újabb megvezetésnek lehetünk tanúi. Megmondom miért. Talán egy éve keresett meg az európai forgalmazó azzal, hogy szeretnék ha én menedzselném a hazai ágazatot, beleértve minden munkát ami ezzel jár. Jól hangzik, sok sok munka, de nem baj, szeretem a pigmenteket, kiváló minőség és izgalmasnak tűnt megismertetni a hazai közönséggel. Nem mennék bele a részletekbe, lényeg az, hogy nem volt happy end. A Spalazzomed Kft., átvette a forgalmazás jogát, nem tudom milyen sikerrel. Miután a történet minden porcikáját ismerem, az oldal láttán érdekelni kezdett, vajon mivel etetik az embereket, majd gyorsan rájöttem, hogy legalább 80%-ban semmi köze a képnek a termékhez.

Ha valaki látott már pigmenteket közelről, tudja hogy ránézésre sem hasonlít ehhez. Szerencsére a Google a barátunk és igen könnyen kideríthető, eredetileg honnan származik a kép. Csak feltöltjük és már keresi is.

Jó tudni erről a funkcióról, így bármilyen kép eredetére rátalálhatunk. Sikerült is fél perc után megtalálnom terméklistával együtt, ahogy sejtettem, semmilyen módon nem áll kapcsolatban a pigmentekkel.
 
Jöjjön a másik példa ami szintén elég erős
 
 
Itt jegyezném meg, hogy nem, NEM ÍGY NÉZ KI a pigment átlátszó lakkal keverve! Gyors keresés szintén és meg is van az eredeti példány
 
 
Ami tovább rontja a helyzetet, hogy ügyesen kiszedték a vízjelet is, biztos ami biztos. 
 
A többit már meg sem mutatom, elég annyi, hogy olyan képekkel igyekeznek vásárlókat gyűjteni, amiket valaki más, sok munkával készített el és fogalma sincs arról, mire használták fel. Picit egyébként az is bánt, hogy a nehezen feldolgozott termékfotóimat is kölcsönvették szó nélkül, de ez már csak egy kis szálka a gerenda mellett. 
 
 
A tanulság, hogy bizony -mondom még egyszer- jól nézzétek meg mit és miért vásároltok!
 
Lábjegyzet: A Naked Cosmetics termékeit egyébként szeretem, a kommunikációval van bajom, nem a termékekkel!
 • .hu de durva!!

 • Az szép! :OOO
  Én pont ma futottam bele egy hasonlóba, ott e-bay-en kapható pontozókészletet sóznak az emberekre 3000 ft + pk.-ért, e-bay-en meg kb 300-600 ft körül van postaköltségestül.... Elég nevetséges, hogy az emberek hiszékenységéből, tudatlanságából akarnak megélni egyesek. Nekem lelkem se pofám nem lenne hozzá, hogy átvágjak másokat, szánalmas... :X

 • Nikolett

  Szia! Bár nem az első ilyen eset amit látok, de mégis egyszerűen mindig megdöbbent és felháborít. A Naked szimplán még el is szomorít, mert annyira jó kis márka, minőségi termékekkel, már azzal eladnák a pigmenteket ha a kezére swatcholná a cégnél valaki és lefotózná, feltenné az oldalra, ahelyett hogy engedély nélkül lopná a képeket a netről és hamis információval etetnék a népet, mert sajnos többen vannak azok, akiknek fogalmuk sincs róla hogy az a pigment nem az a pigment, ami a képen van és utána sem keres a neten, aztán kiad érte súlyos ezreket. Remélem nem haragszol hogy megosztottam a blogom facebook oldalán a posztot, mert úgy gondolom ilyen módon lehet figyelmeztetni az embereket, hogy legyenek körültekintőek, talán csak ez az egy megoldás létezik, mert ilyen cégek mindig is lesznek sajnos, akik hazugsággal, átveréssel akarnak profitot termelni :(

 • Odil

  Tényleg szánalmas és sajnos nagyon sok ilyen van. Ez most nagyon közelről érint és mit mondjak, nagyon felháborít, ezért is osztottam meg, illetve talán eljut az emberekhez és jobban figyelnek majd. :/

 • Odil

  Szia Niki, itt is köszönöm, hogy megosztottad! Ez volt a célom, remélem legalább néhány gondolat erejéig hatok vele másokra. Engem is elszomorít, főleg mert nagyon sokat dolgoztam vele, tudom mennyire jó is lehetne ha megfelelő háttér működtetné. Amikor én üzemeltettem a fb oldalt, akkor is nehéz volt sajtóanyag nélkül, de SOHA nem tettem ki félrevezető, lopott képeket. A pigmentek tudjuk, hogy nem olcsó mulatság és felháborító, hogy ilyen módon csalják ki az emberek pénzét :(

 • Monika

  Ez tényleg durva...!

 • Katy Parsons

  Thank you for pointing this out. I've contacted Facebook for removal of this, and really appreciate you bringing it to attention. I found your post because I was receiving a lot of traffic from this post, so thank you again.

 • Odil

  Dear Katy! Yes, of course! I contacted Facebook and the page as well. Hopefully something gonna happen soon.. All the best!

 • Anonymous

  Sajnos Magyarországon nagyon jellemző ez, hogy mások lehúzásában látják a "szolgáltatók", "kereskedők" a megélhetésüket. Ide most legszívesebben valami nagyon csúnyát írnék. :)

 • Vivi

  Ebbe én is belefutottam, ahol hamis MAC cuccokat árultak ilyen kuponos oldalon. Még csak számkódja sem volt a termékeknek, nem hogy fantázia nevük, ennyi volt odaírva: világos rózsaszín, sötét rózsaszín. Persze utána már nem találtam.. Szerintem ez undorító, jelenteni kellene ezeket. És egyben szomorú is, hogy átverik az embereket. De a tanulság az, hogy márkás terméket, csak a márkaboltban szabad venni, hiába drágább, de a minőség legalább garantált!
  SZuper poszt, gratulálok!!

 • Odil

  Egyébként ugyanez a cég a múltkor (szintén kuponos oldal) késkészletet hirdetett nagyon olcsón, ugyanazokat árulják a buszmegállóknál töredék áron. Jelentettem kezdetnek a FB-on, mind a kettőt, de nem állok meg, megyek a fogyasztóvédelemhez, mert ha senki nem tesz semmit, ennek soha nem lesz vége vagy legalábbis nem csökken. Köszönöm!

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..