KRÉMESEN SZÉP AZ ÉLET

szerda

27

november 2013

20

COMMENTS

Készíts egyedi sminktárolót!

Írta: , Kategória:diy

Aki követi az Instagram képeket már láthatta, hogy nagyjából egy hónapja kezdtem neki. Nem, nem tart ilyen sokáig, de mivel csak éjjel tudtam vele foglalkozni, amikor az esetek nagy részében már alig látok, sokszor inkább aludtam helyette.
Hozzávalók: Az egész ezzel a Moppe mini fiókos szekrénnyel kezdődött. Tetszik benne, hogy egyrészt sok minden belefér, másrészt teljesen nyers, így olyanra alakítjuk amilyenre szeretnénk. Vettem mellé egy fehér pácot, ecsetem már volt de ha éppen nincs raktáron akkor ugyanott beszerezhető AZ is. Szükség lesz még csiszolópapírra, szalvétára (az enyém egy 3 rétegű a Tesco-ból) valamint decoupage ragasztóra (bármelyik kreatív boltban megtalálható).
 
Első lépés: Mivel a fa kezeletlen, minden porcikáját át kell csiszolni majd jól letörölgetni, ezzel szebb és tartósabb lesz a festés, illetve megszabadítjuk a rárakódott szennyeződéstől is.
Második lépés: Jöhet a pác! Valamikor 11 után kezdtem neki és éjfélre már kész is volt úgy, hogy két rétegben kentem fel.
Reggelre már meg is száradt, ekkor még kentem rá egy réteget, hogy szép fehér legyen.
Estére elértem a kívánt hatást, de ha valami kimaradt vagy nem elég egyenletes, akkor természetesen bármikor javíthatsz rajta.
Méretre vágtam a csomagolópapírt, ez került a fiókok aljára.
A dekoupage/dekupázs része már nagyon egyszerű, vékony rétegben lekened ragasztóval a fióknak azt az oldalát, amit díszíteni szeretnél, majd ügyesen rásimítod a szalvétát és azt is lekened ragasztóval, de csak olyan vékonyan, hogy ne áztassa el. Ha itt valamit elrontasz semmi baj, a ragasztó vizes bázisú, le tudod törölni és újrakezdheted. Gondoltam rá, hogy repesztőlakkal fogom csinálni, hogy antik hatású legyen, de maradtam a gyorsabb verziónál. ITT egy hasznos videó a technikáról!
A titka, hogy finom mozdulatokkal és nagyon lassan haladj! Nekem nem volt könnyű dolgom, sietnem kellett mielőtt a baba odatrappol, majd lásd harmadik kép, azonnal ki is öntötte a ragasztót, ezért csak három fiókot volt lehetőségem díszíteni (ezért csinálom éjszaka :). Na szóval, ha fent van a szalvéta, óvatosan el is távolíthatod a felesleget (4. kép). A ragasztó nagyon gyorsan, 1-2 óra alatt megszárad és már tele is pakolhatod.
Ilyen lett a végeredmény, a polcokat persze lehet variálni.
A nagy asztal hátránya, hogy könnyen keletkezik nagy kupi, de esetemben ezzel a szekrénnyel némileg orvosolható.
Valószínűleg változtatok még rajta, talán bevetem a repesztőlakkot vagy teszek rá gombokat, számtalan variáció lehetséges. Íme néhány példa:
Hogy tetszik? Próbálkoztatok már ilyesmivel?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Comments

  1. Dii
  2. Dii
  3. Vincze Mariann
  4. Balogh Katalin
  5. Manó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.