Amikor a HerbArting és a Blue Bird Cafe találkozik

…igazán különleges, a hazai piacon egyedülálló termékek születnek. Már jó ideje tudom, hogy készül valami közös, de egészen a szakmai bemutató napjáig titok volt, hogy mi is lesz az pontosan. Igaz, kaptunk mintát a tusfürdőből és az arclemosóból is, annyira kíváncsi voltam, hogy végül kihasználtam a 20% kedvezményt és megvettem mind a kettőt.

Kávé rajongóknak biztosan nem ismeretlen a Blue Bird név, hiszen már 2013 óta jelen vannak a budapesti piacon, és többek között arról híresek, hogy a kifogástalan minőség érdekében, minden héten frissen pörkölik a kávékínálatot. A Gozsdu udvar után, a vendéglátós egységek érdeklődése és az egyre nagyobb partnerkör kialakulása miatt, 2014-ben nyitották meg második üzletüket, a Blue Bird Roastery pörkölőt, ahol a szakmai bemutató is zajlott. 

Az arclemosó mandulaolajból, Shea vajból, E-vitaminból és panthenolból áll, ehhez jön a Blue Bird blend, ami a legjobb minőségű biogazdálkodásból származó brazil, guatemalai és columbiai Arabica kávé mellett egy kevés Robustát is tartalmaz, plusz ott a tisztító kókusztenzid, így kapunk egy lágy, ugyanakkor koffeindús arclemosót. 

Az első tulajdonság, ami miatt nem lehetett kihagyni, az a mennyei (nem a filteres, vizes) kávé illat, amit jobban szeretek minden parfümnél. Ezután jött az állaga, ami leginkább gél-krém, vagyis nagyon könnyed, az egészen apróra őrölt kávészemek pedig olyan finoman radíroznak, hogy érzékeny és még száraz bőrre is bátran használható, akár minden nap. Bár egyébként sem szoktam azonnal lemosni, Zsófi tanácsára kipróbáltam pakolásként is, úgy még puhább és frissebb lesz tőle a bőröm. 

A tusfürdő számomra nem sokban különbözik, kicsit masszívabb és nagy felületen krémesen habzik, illetve négy különböző méretű szemcsét tartalmaz, ami sokaknak talán túlzás lenne arcra, nekem ott is jól esik. A bőröm ugyancsak nagyon puha lesz tőle, kellően radíroz, és az illatával sem tudok betelni, pedig nem annyira erőteljes mint az arclemosónak. 

Egyébként azt ugye tudjuk, hogy maga a kávézacc elsősorban a struktúrája miatt kerül felhasználásra, nem pedig a hatása miatt? A frissen pörkölt kávé még minden olyat tartalmaz, amit a lefőzött már nem biztos, ráadásul az sem mindegy mivel és hogyan készítették azt a kávét. A koffeinnek számos jó tulajdonsága van, alapvetően jó antioxidáns, elősegíti a visszatartott víz elvezetését (ezért ajánlják puffadt szemkörnyékre), de olyan tanulmányt is olvastam már, mely szerint az arckontúr javításában is szerepet játszik, ezen kívül ott van még az alakformálás és feszesítés is.

Összességében tehát bárkinek merem ajánlani, akár puha bőrre vágyik akár radírozásra, de még akkor is, ha egyszerűen csak imádja a friss kávé zamatos illatát! 

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.